BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Търновската община с финансово облекчение за творците

Община Велико Търново предприема финансови мерки за подпомагане на творците от различните видове изкуства, като намалява или премахва определени такси за ползване на галерии и открити сцени. Предложението е до 14 юни тази година ползвателите на Летния театър да плащат 30% от определената такса, а Изложбените зали да се предоставят безплатно при спазване на съответните противоепидемични мерки.

6100 лв. ще бъдат пропуснатите ползи в годишен размер на Община Велико Търново от такси за организиране на културни събития в Изложбените зали „Рафаел Михайлов“ и ползването на Летния театър в града. За да се разшири достъпът до култура, Общината ще стимулира и ще предостави възможност на всички артисти да осъществяват своите проекти за културни събития.

Това е поредното облекчение, което правят от местната администрация. Неотдавна Общинският съвет гласува и наемателите на имоти да не плащат наеми на кметството в условията на извънредно положение.

Източник: Вестник Борба

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!