BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Двама апаши с 66 криминални изяви разбили и ограбили осем таксита за една нощ в старата столица

Гастрольорите Христо и Иван са в ареста, ударили са над 40 жълти коли в цялата страна

ПОЛИЦИЯТА РАЗКРИ ДВАМА СПЕЦОВЕ ПО ОБИРИ НА ТАКСИТА, КОИТО В НОЩТА СРЕЩУ 3 ФЕВРУАРИ Т. Г. РАЗБИХА И ОГРАБИХА ОСЕМ ТАКСИТА ВЪВ ВЕЛИКО ТЪРНОВО, стана ясно вчера. Жълтите коли бяха паркирани на различни улици в областния град. Те бяха разбити по един и същи начин – чрез специфично строшаване на задното стъкло. Ударът подплаши шофьорите на таксита и в старата столица се заговори за „бандата на таксиджиите“. По първоначалните данни обраните коли бяха 10, но сега се е оказало, че две от тях не са разбити от заловените и оставени зад решетките гастрольори. Общата сума от обраните осем таксита възлиза на 700 лева, но се оказа, че двамата мъже са специалисти само по такива кражби в цялата страна, където са обрали над 40 жълти коли.

С ПОСТОЯННИ МЕРКИ ЗА ЗАДЪРЖАНЕ СА 24-годишният Христо от град Завет, известен на полицията и осъждан, с 30 криминални и съдебни регистрации. Другият е 34-годишният Иван от Сливен, с 36 криминални и съдебни регистрации за идентични престъпления и сочен за мозъка на обирите. И двамата са от ромски произход и са прекарали по-голямата част от живота си в затвора. Те са били спипани първо в Стара Загора, също за разбиване и кражби от паркирани таксита. После било установено, че са извършители и на обирите във Велико Търново и в други гладове на страната.

Мъжете пристигнали в старата столица с лек автомобил няколко часа преди обирите в първите дни на февруари. Обиколили стоянките с таксита и си набелязали „жертви“. В нощта срещу 3 февруари извършилите обирите събрали плячката и си тръгнали по родните места, където изхарчили парите, събрани от монетниците на шофьорите.

Нели СУКОВА

Източник: Вестник Борба

Вашият коментар

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!