BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

180 семейства се включиха в дарителска кампания на ОУ „Бачо Киро“ в подкрепа на евакуирани от Украйна

понеделник, 7 мар., 2022, 16:25ч.

1

Дарителска акция в подкрепа на хора, евакуирали се от Украйна, организираха от Основно училище „Бачо Киро“ във Велико Търново. Кампанията продължи цяла седмица, включиха се над 180 семейства, деца и ученици, учители, жители на старопрестолния град.

Директорът на ОУ „Бачо Киро“ Владимир Николов коментира, че са събрани десетки пакети с пособия и стоки от първа необходимост – нови дрехи и обувки за деца и възрастни, санитарни и хигиенни материали, одеяла и завивки, включително детски и бебешки комплекти, стекове с минерална вода, домакински пособия, храна и принадлежности за домашни любимци. На хората, отзовали се в кампанията, са издадени благодарствени адреси от училището.

Благотворителната инициатива бе организирана от училищното настоятелство и Сдружението на младите учители. Пакетите с осигурените стоки, материали и пособия бяха предоставени в пункта на Българския червен кръст за дарения, обособен в помещение на Община Велико Търново на ул. „Марно поле“ №14.

Източник: veliko-tarnovo.net

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!