BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

17 ученици от ПЕГ „Проф. д-р Асен Златаров“ получиха немски езикови дипломи

Изпитите преминават в присъствието на представител от немското Министерство на образованието

17 ученици от ПЕГ „Проф. д-р Асен Златаров“ придобиха немски езикови дипломи DSD II след успешно положени изпити в края на миналата година. Писменият и устният етап, който протича задължително в присъствието на представител на немското Министерство на образованието, се проведоха от 24 до 30 ноември. Проверката на писмените работи се извърши в централата на DSD в Кьолн, а резултатите дойдоха преди броени дни.

Немската езикова диплома е международно призната и дава право на учениците да кандидатстват в университети не само в Германия, а във всички държави, в които този език е официален. Дванадесетокласниците се подготвят 2 години с допълнителни часове в училище. Традицията на DSD дипломите в ПЕГ е поставена още през 2006 г. и оттогава всяка година броят на желаещите да покрият високите критерии се увеличава, все повече са и учениците, които защитават дипломата.

Надка Яначкова и Снежана Козарекова-Иванова са учителите, които подготвят успешно златаровци по пътя към DSD дипломите. 10 от възпитаниците на гимназията получиха документ за владеене на езика на ниво C1, а 7 за ниво В2.

Снимка ПЕГ

От 2006 година възпитаници на Езикова гимназия участват в изпитите за немски дипломи.

Източник: Вестник Борба

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!