BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Учителка пътува 100 км всеки ден, за да стигне до работа

Поздравиха 110 новоназначени преподаватели от областта по случай 1 ноември

Мирела Ходжева

Младата учителка Мирела Ходжева пътува всеки ден 100 км от Елена до работното си място и обратно, за да стигне на работа в училище. Тя преподава по история и география. Всяка сутрин трябва да е в класната стая в ОУ „Васил Левски“ в Средно село.

Заради отдадеността си към професията получи грамота по време на традиционната церемония по случай 1 ноември, където всички новоназначени учители през годината от областта се събират на паметника „Асеневци“, за да получат поздравления за избора си да влязат в образователната система.

Тази година те са 110. Най-младата учителка е 20-годишната Светлана Николова, която вече е част от екипа на ОУ „Св. Патриарх Евтимий“ във Велико Търново.

Церемонията се организира от Регионалното управление на образованието и „Сдружение за образователни инициативи 19“. Празникът беше уважен от областния управител Ивайло Здравков и директора на дирекция „Образование, младежки дейности и спорт“ в Община Велико Търново Пенка Игнатова.

27 са новоназначените млади учители в детски градини, а в училищата – 83. Те бяха приветствани от областния управител Ивайло Здравков.

„Празникът на будителите е този, който дава на всички просвещенци, учители, читалищни дейци и хора на духа силата да продължат напред. Да трасират пътя на нашите деца в общочовешките и националните ценности. Сигурен съм, че често пъти вие самите ще се питате това ли е пътят. Бъдете уверени, че тези, които вече сме минали по този път и имаме опит, ще бъдем до вас. Ще бъдем тези, към които винаги може да протегнете ръка. На добър час!“, пожела на младите Ивайло Здравков.

С поздрав към всички се обърна и началникът на Регионалното управление на образованието инж. Розалия Личева.

„Будителството е съветстта на един народ, то е мисия и отдаденост. В дни на изпитания будителите разбуждат народния дух, за да го възкресят отново за живот. Той се ражда във време, когато нацията се нуждае от опора, за да не изчезне нашето – българското. Двигателят на инициативите са именно българските учители“, каза в приветствието си Розалия Личева.

На 1 ноември беше наградена и Красимира Караиванова от СУ „Георги Измирлиев“ в Горна Оряховица, която преподава на най-много ученици в областта, а именно 416 от 16 класа. Грамота получи Теодора Колева от ПГАСГ „А. Попов“ във В. Търново, която подготвя уроци по цели 17 учебни предмета.

Тържеството бе съпроводено с литературно-музикална програма в изпълнение на Денчо и Цветелина – ученици от ОУ „Бачо Киро“ във В. Търново, и възпитаници на СУ „В. Грънчаров“ в Горна Оряховица.

Михаил МИХАЛЕВ

Източник: Вестник Борба

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!