BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Тинко Банабаков – част от отбора на МК “Глас Народен”: “Да развиваме спорта във В. Търново и населените места!”

kare_vestnik_8,6x6cm_126_banabakov

Тинко Банабаков е една от младите и перспективни звезди на българския бокс. Двукратен европейски медалист, национален състезател и републикански шампион по бокс. През годините е ставал шампион на България във всички възрасти, включително и за мъже, при това – многократно, с куп международни успехи и отличия. Тинко Банабаков е единственият състезател, избиран за рекордните 4 пъти за “Спортист № 1 на Велико Търново”. Тази година обаче 29-годишният Тинко се впуска в предизборната надпревара в родното Велико Търново, като е част от отбора на МК ГЛАС НАРОДЕН, която се бори за участие в Общинския съвет.

Тинко се запалва по бокса още като десетокласник. Преди това е тренирал футбол, волейбол и баскетбол. По думите му, това е много важна част от живота му, когато още като юноша чрез спорта изгражда характер. Дисциплината, концентрацията и честната игра, смята за най- важните в спорта.

Освен като професионален боксьори и част от националния отбор, напоследък Тинко работи и като треньор на деца във Велико Търново.

„Спортът предпазва от опасностите, които дебнат децата на улицата. В днешно време има твърде много изкушения за тях, но при тренировките в залата, те могат да ги заместят с полезни за здравето занимания. Ние ги насърчаваме чрез личен пример, учим ги на дисциплина и отговорност, и как да постигат успехи в живота“, споделя Тинко Банабаков.

„Бях поканен в гражданската листа на Местна коалиция ГЛАС НАРОДЕН и се включих с желание, за да развиваме спорта във Велико Търново и по селата. По мои впечатления, в общината не се отделят достатъчно средства за спорт, още може – за клубните бази, за залите, за подкрепа на отбори. Всяка една зала, която работи с деца, има нужда от финансиране, за да има достатъчно добра материална база, отопление… – за нормален тренировъчен процес. За жалост общината не помага, а спортните клубове разчитат на спонсори и дарения. Така е и при нас, а ние изграждаме новите шампиони на Велико Търново“, допълва младият боксьор. По думите му, от подкрепа се нуждаят още и отборите по щанги, борба, художествената гимнастика в старата столица.

Ако стане общински съветник, Банабаков смята, че ще е най-полезен в комисията по спорт и младежки дейности.

Убеден е, че във Велико Търново трябва да се построи и голяма спортна база, в която да се провеждат международни състезания и турнири.

Известният боксьор, който разнася славата на Велико Търново далеч зад граница, е в интегралната бюлетина под номер 68 за Общински съвет.

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!

Източник: veliko-tarnovo.net

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!