BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Със запалване на светлините на елхата започнаха коледните тържества в Павликени

сряда, 13 Дек., 2023, 20:17ч.

DSC_0868-2

Светлините на коледната елха в град Павликени запалиха кметът на община Павликени инж. Емануил Манолов и децата от Комплекса за социални услуги. В началото на празничните прояви се включиха и приказни гости – Дядо Коледа и Снежанка. Пищна заря и празничен концерт допълниха коледния дух в града.

„Светлината на коледната елха не е просто светлина – тя е светлина на надеждата, която прониква в сърцата ни и ни напомня, че във всеки един миг на този свят можем да намерим красота и доброта. Коледните светлини искрят с обещание за по-добро бъдеще, където всяка направена добрина създава след себе си вълна от положителни промени. Нека се ангажираме да бъдем светлина в живота на другите!“, обърна се кметът към павликенчани.

„Благодаря ви, скъпи съграждани, че сме заедно на площад „Свобода“. Нека празнуваме с обич и благословия, и да запазим духа на Коледа в сърцата си през цялата година. Нека животът на всеки павликенчанин да е изпълнен с любов и светлина!“, каза градоначалникът преди запалването на светлините.

DSC_0850

Ученически състави и индивидуални изпълнители се включиха в празника.

Специален гост на концерта беше оперната прима Ива Йонова. Вече 15 години тя живее и работи извън България, но е с корени от павликенския край.

За да се насладят на коледния концерт, на площад „Свобода“ се събраха стотици граждани. В края на спектакъла дойдоха лично Дядо Коледа и Снежанка, които дълго се снимаха с всички желаещи.

Източник: veliko-tarnovo.net

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!