BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Стотици великотърновчета зарадва Коледното градче на Кока-Кола

DSCN6074
Стотици деца от Велико Търново и техните родители зарадваха Коледното градче и камионът на Кока-Кола, които са част от магията на Коледа и празничното настроение по света от 1995 г. насам. Емблематичната коледна обиколка преминава през България, за да донесе празничната магия в няколко града от страната.

Незабравима и вълшебна атмосфера за малки и големи имаше във вторник и сряда на паркинга на магазин „Кауфланд“. В него всеки посетител можеше да изработи и закупи за сума по свой избор коледна играчка за близки и любими хора в работилницата на Дядо Коледа. Събраните суми ще бъдат дарени изцяло в полза на Сдружение “Операция: Плюшено Мече”.

Дълги бяха опашките и пред дигиталната фотобудка, която запечатваше магическия момент за децата, а снимките можеха да се вземат за спомен. Най-много деца с техните родители обаче се тълпяха пред самия Дядо Коледа, като снимки с белобрадия старец си правеше всеки желаещ.

Специален кът, наречен „Пощенска кутия за вълшебства“, бе за писане на писма с мили думи и пожелания, които да зарадват някой непознат, избран на случаен принцип от друг град. Имаше още кътове за игра със „снежни топки“ и магична коледна елха с празнични активности и награди в Коледното градче на Кока-Кола.

Тук беше и посланикът на инициативата „Искам да съм полезен… Рециклирай ме!“, а именно жълтата инсталация „Шишеяд“, поглъщаща пластмасови бутилки и имаща за цел да превърне коленото градче и целия тур в събития #БезОтпадъци. В световен мащаб, както и у нас, Кока-Кола е поела ангажимент да събира и рециклира бутилка или кен за всяка своя продадена опаковка до 2030 г. като част от визията си за „Свят без отпадъци“.

DSCN6072
DSCN6081
DSCN6068
DSCN6059
DSCN6058
DSCN6053
DSCN6055
DSCN6050 Източник: veliko-tarnovo.net

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!