BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Развитието на населените места и младите хора са приоритет за ВМРО

сряда, 18 окт., 2023, 14:51ч.

10

Кандидатите на ВМРО за кмет на Велико Търново доц. д-р Милен Михов и за общински съветници се срещнаха и разговаряха с жители на с. Ресен.

В залата на НЧ „Народна просвета-1874“ хората не чуха поредните декларативни призиви и гръмки предизборни обещания. Вместо това пред тях застанаха хора с чисти и открити конкретни решения за качествена промяна. Представяйки неотложните задачи, с които се ангажират кандидатите на ВМРО в бъдещото местно самоуправление, доц. Милен заявяви, че се горедее, че е в една листа „с тези честни и почтени хора“, с които могат да се постигнат големи резултати.

„Идваме да ви агитираме на 29 октомври да изберете нас с бюлетина номер 4 и трябва да отговорим защо. От 1997г., когато за първи път влязох в общинската администрация като общински съветник до ден-днешен винаги съм бил кандидат на организацията, която представлявам (ВМРО) и моите приятели и другари не са от тези, които „днеска са тук, а утре – там.“, започна представянето на програмата и листата доц. Михов.

Сред поставените за решаване задачи той наблегна на най-важните, касаещи и местните жители, а именно: приоритетни политики за младите хора, семействата и децата; постоянно подобряване и модернизиране на средата в детските градини и училищата, в т.ч. и всяко дете в детска градина и училище; увеличаване на средствата в общинския фонд за асистирана репродукция на не по-малко от 100 000 лв; създаване на фонд за подкрепа на образованата раждаемост чрез отпускане на финансова помощ при раждане на дете в размер на една минимална заплата; създаване на звено към общинската администрация, което пряко да работи и да съдейства в работата на кметовете на населените места.

1

По отношение на свършените задачи, заявени предизборно за предходния управленски период, кандидатът за втори мандат на общински съветник Евгени Коев, който е и председател на Общинската структура на ВМРО, акцентира върху ремонта на „Паметник на Опълчението“ в центъра на с. Ресен, реализиран по инициатива на ВМРО и със съдействието на Министерството на отбраната. Той наблегна и на важността от сериозна подкрепа, свързана с духовността и запазване на културата и традициите, като стожери на българското самосъзнание. За пример посочи нуждата от общинска подкрепа за ремонта на местния 100-годишен църковен храм “Св. Димитър Солунски”, за който жителите сами набират дарения в благотворителна кампания и преминаването през селото на Поклоническия пешеходен поход „Светият път”.

В края на срещата домакините от Групата за изворен фолклор към читалището, на което през 2024г. ще се честват 150 години от създаването му, поздравиха гостите си с изпълнения на автентични местни песни. От своя страна доц. Михов подари книги на библиотеката и историческа карта на обединена България, илюстрована с портретите на нашите герои, положили своите кости в битките и за победите на България в Тракия, Македония, Добруджа, Беломорието и Западните покрайнини.

1A

Домакините сложиха финал на срещата с призива „България над всичко!“ и пожелание за успех на кандидатите с бюлетина номер 4.

Източник: veliko-tarnovo.net

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!