BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Проект за над 4 млн. лева ще реализира Община Свищов по Националния план за възстановяване и устойчивост

СУ Димитър БлагоевОбщина Свищов ще реализира проектно предложение „Модернизация на образователната среда в сградата на СУ „Димитър Благоев“, град Свищов“, по процедура „Модернизация на образователна среда” към Националния план за възстановяване и устойчивост на Република България.

Общата стойност на проекта е 4 294 356,00 лева, а целта на проектното предложение е да осигури модерна, здравословна и функционална образователна инфраструктура с високо ниво на енергийна ефективност в сградата на СУ “Димитър Благоев”.

За модернизацията и обновяването на образователната инфраструктура на СУ „Димитър Благоев“ се предвижда основен ремонт, които да подобри и гарантира здравословни и качествени условия за обучение и работа. Предвижда се да се изгради система за отопление и охлаждане на цялата сграда.

Повишената енергийна ефективност на сградата ще доведе до намаляване на разходите за енергоносители и по-ефективното им управление. Това от своя страна ще осигури допълнителен ресурс на училищната и общинска администрации чрез реализиране на икономии от енергийните и разходи, които да се насочат за подобряване качеството и нивото на образователния процес. Също така проектът ще задоволи потребности на групите в неравностойно положение и малцинствените групи.

По проекта е предвидено също оборудване и обзавеждане на кабинети, компютърна и периферна техника, както и оборудване и обзавеждане за физкултурен салон. Всички тези дейности са част от цялостната модернизация на учебното заведение, които пряко ще допринесат за подобряване качеството на образованието на учениците, осигурявайки сигурна, осъвременена и достъпна среда, съответстваща с европейските изисквания.

В СУ „Димитър Благоев“ учат 778 ученици и работят 85 бр. педагогически и 25 бр. непедагогически персонал.

Източник: veliko-tarnovo.net

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!