BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

По искане на Районна прокуратура съдът задържа обвиняем за трафик на момиче, а съучастничката му е под домашен арест

court

По искане на Районна прокуратура Районен съд – Велико Търново е наложил мярка за неотклонение „Задържане под стража“ по отношение на 33-годишен обвиняем за трафик на момиче. По отношение на 29-годишната му съучастничка, обвиняема за същото престъпление, съдът не е уважил искането на прокуратурата за вземане на най-тежката мярка за неотклонение и е определил „домашен арест“.

Двамата са привлечени в качеството на обвиняеми за това, че през месец юли 2024 г. в съучастие и в условията на продължавано престъпление, на територията на община Никопол, гр. Долна Митрополия  и гр. Велико Търново,  набрали, транспортирали, приели и укрили отделно лице (пълнолетно момиче), независимо от съгласието, с цел да бъде държано в принудително подчинение. Деянието е извършено, чрез въвеждането на лицето в заблуждение, използване на зависимост, противозаконно лишаване от свобода и използването на принуда.

Те са обвиняеми и за това, че по същото време в съучастие в гр. Долна Митрополия и в гр. В. Търново използвали  лицето, пострадало от трафик на хора, за да бъде държано в принудително подчинение, независимо от съгласието му.

За престъпленията се  предвижда наказание лишаване от свобода от 2 до 8 години и от 3 до 10 години.

Съдът е приел доводите на прокуратурата, че от събраните до момента доказателства може да се направи обосновано предположение за авторството на деянието на двамата обвиняеми, като извършените престъпления са с висока степен на обществена опасност. Налице е и опасност те да се укрият и да извършат други престъпления.

Разследването по делото продължава под наблюдението на Районна прокуратура-Велико Търново.

 

 

 

Източник: veliko-tarnovo.net

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!