BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Павликени почете паметта на Ботев и на загиналите за свободата на България

С тържествена заря-проверка, минута мълчание и поднасяне на венци Павликени отбеляза 148 години от гибелта на поета и революционер Христо Ботев.

За официалното поклонение пред паметта на всички, загинали за свободата на България, присъстваха кметът на община Павликени инж. Емануил Манолов, председателят на Общинския съвет д-р Венцислав Георгиев, общински съветници.

На площад „Свобода” бяха и ученици от трите училища на града, както и граждани, дошли да почетат паметта на Ботев.

„Идваме всяка година на площад „Свобода“, водени от непреходната сила на родовата памет и дълга към предците. Това е една от най-старите традиции, започнала още в първите години на свободна България“, каза в официалното си слово инж. Манолов. „Образите на всички национални герои са много по-големи от своята трагична участ. Те са символи на надежда, вдъхновение и морални стандарти, които ни помагат да преодоляваме предизвикателствата на ежедневието и да се стремим към по-добро бъдеще. Те ни показват, че дори в най-тъмните моменти, има светлина и надежда“, подчерта градоначалникът.

Венци и цветя поднесоха официалните гости, училищата и други обществени и политически организации. В края на честването градският площад бе озарен от традиционната за този ден заря.

Източник: Вестник Борба

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!