BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Общински служители и много граждани в Г. Оряховица се включиха в инициативата “Да изчистим България”

viber_изображение_2024-09-14_11-45-47-468

Много граждани в Горна Оряховица откликнаха на призива на Общината да се присъединят към доброволната акция „Да изчистим България“. В подкрепа на инициативата на bTV общинската администрация осигури достатъчен брой ръкавици и чували за всички желаещи да се включат в почистването.

Ден по-рано чували и ръкавици получиха 436 горнооряховчани. Такива бяха предоставени също на 8 детски градини, 2 ясли, 6 училища и един пенсионерски клуб от общината. В акцията се включиха и две неправителствени организации.

Близо 80 служители на общинската администрация също почистваха предварително набелязани райони. Сред тях бяха зам.-кметовете инж. Анелия Христова, Петя Иванова и Даниел Божанков, секретарят и главният архитект на Общината, ръководители на отдели.

Разделени в екипи, те почистваха в района на автобусното обръщало в кв. „Пролет“, около дерето по ул. “Македония“, терените при моста към с. Първомайци и край моста между Долна и Горна Оряховица, около чешмата в местността Мочурлук в землището на с. Драганово и др.

А дейностите по разчистване, в подкрепа на кампанията на bTV, Общината поде още в петък. Тогава с помощта на специализирана техника бе премахнато микросметище, образувало се в района на болницата.

Събраните от доброволците чували с боклуци, които общо са над 11 500 кг. ще бъдат извозени от сметосъбиращата фирма, с помощта и на общинското предприятие по озеленяване и подръжка.

Източник: veliko-tarnovo.net

Вашият коментар

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!