BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Областният управител Ивайло Здравков проведе работна среща с кмета инж. Даниел Панов

371028841_10210493555971028_1442700199678724081_n
Областният управител Ивайло Здравков проведе работна среща с кмета на Велико Търново и председател на Националното сдружение на общините в Република България д-р инж. Даниел Панов. Двамата коментираха взаимодействието и координацията между държавната и местната власти, както и техническото обезпечаване на предстоящите местни избори, които са насрочени за 29 октомври тази година.

Областният управител Ивайло Здравков постави въпроса с подхода към сградата на Областната администрация. Ежедневно тя се посещава от стотици жители на Великотърновска област, тъй като в нея са разположени още няколко институции, които обслужват гражданите от десетте общини в региона.

На срещата бе коментирана темата за т. нар. Присовски завои, както и проекта за Северния пътен възел. Областният управител Ивайло Здравков информира, че за пътното съоръжение РИОСВ е дала становище, че обектът трябва да мине процедура по ОВОС, което ще забави процеса по изпълнението му. Припомняме, че идеята е Северният пътен възел да изнесе трафика от Арбанаси и Велико Търново по посока Русе, Габрово и крайните квартали на болярския град.

Що се отнася до Присовските завои – вече е избрано идейното трасе на естакадата, както и вариант за идейния проект. Направени са пълни инженерно-геоложки проучвания с ПУП и парцеларен план, а в момента текат съгласувателни процедури с „Басейнова дирекция“ Плевен и останалите институции.

Източник: veliko-tarnovo.net

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!