BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Начо Пантелеев, който уби Ферарио Спасов е под постоянно наблюдение

Ст.комисар Димитър Машов, директор на ОДМВР-Велико Търново: Няма подозрения полицаи да са разпъвали „чадър“ над обвиняемия за катастрофата

24-годишният Начо Пантелеев от Лясковец, който причини зверска катастрофа на 11 ноември миналата година и уби футболния треньор Ферарио Спасов, се наблюдава постоянно, от нашите служители на територията на Горна Оряховица. Той стриктно изпълнява наложената му мярка „подписка“. Това заяви в петък ст. комисар Димитър Машов, директор на ОДМВР-Велико Търново.

Той допълни, че няма данни Начо Пантелеев, да е имал „чадър“ от полицаи.

„Няма вътрешни проверки или дисциплинарни производства, по подозрения полицаи да са покровителствали Начо Пантелеев. По отношение на това лице има издадени наказателни постановления, има наложени глоби, електронни фишове и нямаме никаква информация назад във времето да е вършил какъвто и да било вид престъпления. Единственото, което имаше като информация, беше едно ПТП в центъра на Лясковец и няколко сигнала, че е дрифтил, но свидетели така и не бяха открити. Въпреки всичко го бяхме предупредили“, обясни комисар Машов.

Той допълни, че след катастрофата с трагичния край на Ферарио Спасов, Начо Пантелеев е бил тестван, но пробите за алкохол и наркотици са били отрицателни.

Междувременно от Окръжната прокуратура в Ловеч, под чието наблюдение се води досъдебното производство по случая, информираха, че всички процесуално-следствени действия по разследването, са приключили. Чакат се единствено резултатите от автотехническата експертиза, за да започне съдебният процес.

Веселина АНГЕЛОВА

Източник: Вестник Борба

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!