BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Музей на приказките е поредната изненада от фестивала „Лято, кукли и приятели“

ПЪТУВАЩ МУЗЕЙ НА ПРИКАЗКАТА (1)

Международният театрален фестивал „Лято, кукли и приятели” продължава с откриването на Пътуващия музей на приказките на 16 август, сряда, в 10:00 часа. Оригиналната арт инсталация на Фондация „Музей на приказката“ включва приказни пространства с кукли за деца от 3 до 103 години и е отворена за посещения от 10:00 ч. до 13:00 ч. и от 17:00 ч. до 19:00 ч. всеки ден. Ще се разказват и приказки – в 11:00 ч. и в 18:00 ч. (събота – в 10:00 ч. и в 18:00 ч.). Входът е свободен, но с предварителна резервация – на телефон 0888 727 701. Музеят е позициониран на пл. „Александър Стамболийски“ пред Паметника на Асеневци до Стамболовия мост в подножието на Художествената галерия „Борис Денев“ във Велико Търново.

За зрителите на фестивала ще има и награди. За да участват в томболата на Смарт бейби, е необходимо да влязат в техния сайт www.smartbaby.bg и да се регистрират, като напишат 2 имена, имейл, телефон, а в полето „Населено място*“ да попълнят „Велико Търново“. Регистрацията е актуална за периода 9.08.2023 – 24.08.2023 вкл. Тегленето на печелившите ще бъде на 26.08.2023, преди закриването на фестивала.

За почитателите на кукленото театрално изкуство всеки ден от 10,00 до 17,00 часа в Художествената галерия „Борис Денев“ е отворена за посещение изложбата „25 години с куклите на Театър ВЕСЕЛ“. Артистичното събитие включва театрални кукли от спектаклите „Есенен парад“, „Пингвинчето Фраки“, „Рибарят и златната рибка“, „Цветна приказка“, „Принцесата и граховото зърно“, „Приказка за Великден“, „Русалка“, „Телефон 112… Позвъни!“ и „Храбрият оловен войник“ на сценографите Анна Пулиева, Лидия Къркеланова, Стефка Кювлиева, Емелияна Тотева и Наталия Гочева.

Международният театрален фестивал „Лято, кукли и приятели”, организиран от Куклен театър ВЕСЕЛ, се реализира с финансовата подкрепа на Министерството на културата и Община Велико Търново. Форумът е част от календара на културните събития на Общината. За допълнителна информация: 0878 790 549. Входът е свободен!

Източник: veliko-tarnovo.net

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!