BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Местят на ново място битака в Горна Оряховица

img_1708697783

Още от следващия петък т.нар. битак в Горна Оряховица ще се намира на нова локация – от източния край на стадиона. От години този вход е неизползваем, а на пространството пред него беше проведен и празникът на Горнооряховския суджук.

Площта е достатъчно голяма, в следващите дни ще се поставят ограждения, указателни табели и химически тоалетни, ще се обособят търговски площи. Ще бъде изготвена и специална схема за разполагането на щандове.
Категорично няма да се допуска продажбата на живи животни и птици.

Изместването на тържището е ангажимент, който кметът Николай Рашков пое, заради множеството оплаквания от живущи край досегашната локация на битака по бул. „Македония“. Отпадъци, шум и задръствания се образуват всяка седмица, буквално пред вратите на хората.

В петък кметът Рашков, зам.-кметът Даниел Божанков и председателят на ОбС Огнян Стоянов направиха нова проверка на място. Те бяха единодушни, че преместването на толкова много търговци не е лесно, но е въпрос на добра организация.

Същия ден темата беше обсъдена и с ръководството на Районното управление на полицията в Горна Оряховица.
Извършен бе съвместен оглед на терена в източната част на стадиона, като се уточниха детайлите по организацията на движение и паркиране.

Управителят на дружеството „Общински пазари“ Димитър Димитров вече е внесъл и предложение до ОбС теренът да се утвърди като място за провеждането на петъчното тържище, писмено са били уведомени и самите търговци.

Източник: veliko-tarnovo.net

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!