BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRomanian
Facebook

Костадин Костадинов: При висока избирателна активност “Възраждане” ще стане първа политическа сила

DSCN2220

При висока избирателна активност “Възраждане” ще стане първа политическа сила, каза във Велико Търново лидерът на партията Костадин Костадинов. „На 27 октомври ние имаме поредна среща с историята. Защото походът, който „Възраждане“ започна преди 10 г., все повече се приближава към крайната си цел – възраждане на българската държавност и преосноваване на българската държава. Към настоящия момент това, което на нас ни се представя за държава, всъщност е една изключително пропаднала колония, в която не ни се позволява да вземаме елементарни решение за собственото си бъдеще“, заяви пред препълнената зала в музея „Възраждане и Учредително събрание“ лидерът на „Възраждане“ Костадин Костадинов.

Той бе във Велико Търново заедно с депутата в Европейския парламент Станислав Стоянов, водача на листата за предстоящите избори и досегашен депутат Ангел Янчев, както и Александра Тодорова и Венцислава Йорданова.

DSCN2228

„Възраждане“ ще стане първа сила при висока избирателна активност. 40% от хората, които не ходят да гласуват, казват, че ако гласуват, ще е за нас.  Когато ги питаме защо тогава не гласувате, отговорът е: ние не вярваме, че някой ще ви разреши да управлявате държавата и да промените статуквото… Хората вече смятат, че всичко е предопределено, че има сили, които са над тях и държавата ни и ни управляват. Голямото предизвикателство пред нас е дали ще успеем да върнем вярата на тези хора. Ако хората не излязат да гласуват, не бива да се учудват от следващия резултат. Излезте и гласувайте, защото дори и да сгрешите, по-лошо от настоящото няма да стане“, коментира на брифинг пред медиите Костадин Костадинов.

Той даде висока оценка на листата на „Възраждане“ за 4-и МИР – В. Търново. „Надявам се този път да имаме поне двама депутати. Предишния път не ни достигнаха само 15 гласа за втори мандат, сега ще ги постигнем. Това са хора, които познавам от години и се гордея, че познавам. Смея да твърдя, че великотърновската листа е една от най-стабилните, които нямаме – и като капацитет на хората, и като професионални качества, и като мотивация. Парламентът е пълен с безгласни букви, а нашата търновска листа излъчи председател на делегацията ни в Европейския парламент в лицето на Станислав Стоянов, и депутат, който е най-активният в НС по темата образование в лицето на Ангел Янчев. Който много бързо се превърна в трън в очите в лицето на либералната общност, която не обича някой да знае повече от нея. А Янчев знае най-много от всички в областта на образованието и може би единственият, който разбира от образование в сферата на парламентарната дейност. Защото експериментите, които се случват в последните десетилетия, нямаше да случат, ако хората, които работят в сферата на образованието, бяха допуснати да определят сами правилата, по които да работят.  Силно се надявам, че един ден Ангел Янчев ще бъде този човек, който ще може заедно с всички нас, да излекува образованието от неговите недъзи, придобити от безобразното управление в последните 35 години“, коментира Костадин Костадинов.

DSCN2228

Водачът на листата Ангел Янчев посочи трите основни приоритета на кандидатите за областта: мерки за чист въздух и екологично чиста среда, доизграждане на АМ „Хемус“ и Русе – Велико Търново и мерки срещу безводието в близо 30 населени места.

Евродепутатът Станислав Стоянов вече е заместник-председател на групата „Европа на суверените нации“ в ЕП. „Към момента имаме 25 европейски представители, но работим за разширяване и утвърждаване. Нашите амбиции не се ограничават само със създаване на група, наскоро създадохме Европейска партия със същото име, което е неразделна част от процеса. На 18 октомври предстои и първият конгрес, на който ще бъде избрано ръководство. Повдигнах въпроса за това да се помогне на България като външна граница на Европейския съюз и ще търсим с разбирателство и от другите български депутати, от нашите партньори на европейско ниво, от другите държави. България и всички външни граници да получат координирана и адекватна финансова помощ от ЕС при ескалиращата криза в Близкия Изток“, заяви Станислав Стоянов.

Източник: veliko-tarnovo.net

Вашият коментар

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!