BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRomanian
Facebook

Кои са най-желаните училища във Велико Търново след 7. клас?

СУ „Емилиян Станев“ и ПМГ „Васил Друмев“ отново приемат бъдещи осмокласници с най-висок бал в града

Най-високият бал в Търново – 492 точки – е в паралелката „Графичен дизайн“ в СУ „Емилиян Станев“. За прием в нея са нужни поне 381 т., сочат данните за минимален и максимален бал на НВО при седмокласниците в град Велико Търново, публикувани в сайта на РУО след първото класиране.

За паралелките „Биология с английски език“ и „Математика с немски език“ към Природоматематическата гимназия „Васил Друмев“ също има много желаещи. Според данните за влизане в тях учениците се нуждаят от поне 434 т., а максималният им бал е около 490 т.

В Езиковата гимназия „Проф. д-р Асен Златаров“ максималният бал е в паралелка „Английски език – Немски език“ – 479,25 т. За профилирано изучаване на испански и английски език в същото училище на седмокласниците са нужни между 400,75 и 468,5 т.

Висок е максималният бал и в паралелката „Терапия и рехабилитация – Изпълнител на термални процедури“ към Хуманитарната гимназия – 448,25 т., за разлика от миналата година, когато той беше само 356,5 т.

Най-нисък в града е балът за специалност „Асистент на лекар по дентална медицина“ към Професионалната гимназия по електроника „Александър Степанович Попов“. За нея са се класирали седмокласници със 100 до 172 точки от 500 възможни. Паралелката е сравнително нова – в нея приемат ученици от 2022/2023 учебна година.

Срокът за записване на класираните ученици в избраните от тях училища е 15 – 17 юли. В същия период може да се подаде заявление за участие във втори етап на класирането.

Елина Генова

Източник: Вестник Борба

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!