BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Карнавал на образи и оголени страсти в спектакъла „Слуга на двама господари“ на великотърновския театър

372720468_288800903784035_6163340126183604139_n

Карнавал на типове и образи, веселие от ситуации и типажи, забавление, което никога няма да забравите. Това ще предложи на публиката новият спектакъл „Слуга на двама господари“ на Музикално-драматичния театър „Константин Кисимов“ във Велико Търново. С него всеки зрител ще попадне в двойната зависимост на смеха и веселието – господарите на истинския живот на сцената, обещава режисьорът Димитър Шарков. Премиерата на великата пиеса на Карло Голдони е на 12 септември от 19 часа в голяма зала на великотърновския театър.

Историята в „Слуга на двама господари“ ще пренесе публиката в 60-те години на XX век в цветна Италия – в Неапол и Сицилия, които носят своята наивност и чистота. В същото време европейската цивилизация е пъстра, освободена, жадна за живот, усеща се едно ново пространство на духа, на удоволствието от живота. Затова в спектакъла има много музика, песни и танци в стила на рокендрола и туиста, които са луди и опияняващи.

Уникалната драматургическа структура е изградена от неочаквани обрати, както за зрителя, така и за героите. Темата на спектакъла е двойственият живот, който води до пълно объркване на истинските стойности и изгубване на идентичността. Но от това не произлизат някакви драми или трагедии, а ярки комични ситуации и препятствия, които героите преодоляват. На сцената оживява пъстър карнавал, в който всеки има маска и се представя за съвършено друг. А в карнавала няма табутата, няма забрани, страстите са оголени до краен предел, емоциите – също, желанията са най- дръзки.

Творческата идея е на известния режисьор Димитър Шарков, който е автор и на сценичната версия на пиесата. Над сценографията и костюмите работи художникът Антоанета Костова. Хореографията е на Катя Богданова, а помощник режисьор е Румяна Атанасова. В комедията участват актьорите Боян Фърцов, Детелин Кандев, Иван Митев, Кирил Милушев, Лиляна Иванова, Милен Иванов, Никол Бойчева, Полина Петкова и Стефка Златкова заедно с балета на МДТ “Константин Кисимов”.

Билети за премиерния спектакъл на 12 септември от 19 часа в голяма зала на МДТ се продават на касата на театъра, както и онлайн на сайта на https://teatarvtarnovo.com/.

Източник: veliko-tarnovo.net

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!