BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Кандидатите от гражданската листа на МК ГЛАС НАРОДЕН обещаха да работят за развитието на село Балван

Image7

Кандидатите за общински съветници от МК ГЛАС НАРОДЕН, представиха акценти от своите приоритети от програмата за малките населени места по време на предизборна среща с жителите на село Балван. Те обявиха и подкрепата си за кандидата за кмет на селото, издигнат от „БСП за България“ Недьо Георгиев, заради успешното му управление на Балван в продължение на години.

„Г-н Георгиев е един много уважаван от нас човек, зад който ние заставаме изцяло с желанието да му помогнем. Той е доказал през годините че милее и се бори за добруването на село Балван- едно прекрасно село! , заяви кандидатът за общински съветник Емануил Цветков и допълни: „Но без подкрепата на местната власт и Общинския съвет, усилията на кметовете на населени места остават напразни. Затова и се обединихме, за да заявим тук непоколебимото намерение – от този 29 октомври нататък, ако ни овластите като ваши представители в бъдещия Общински съвет, да работим заедно, ръка за ръка с г-н Георгиев!“

Строителният инженер и проектант Стефан Стефанов,чиито корени са от съседното село Момин сбор, подчерта, че селата в общината заслужават много повече:

„Аз, като един човек, прекарал най- хубавите си години от детството, ваканциите, на село, сега като отида там и ми става мъчно, болно тъжно… Престъпление е да не се обръща внимание на инфраструктурата в малките населени места, тъй като и там живеят хора! Ако се доверите, и гласувате за една гражданска листа, вие гласувате не за партия и голи обещания, а гласувате за хора, които могат да ви помагат не четири, а 40 години, да сме живи и здрави!“

Малките населени места могат да развиват успешно селски туризъм и да посрещат чуждестранни групи, бе категорична и Десислава Михайлова Серафимова-Коева, преподавател в катедра „Туризъм“ във ВТУ.

„Ще ви кажа как група японци посети село Церова кория, защото имахме запитване: какво могат да видят хората тук, което да не включва само Царевец и ние им предложихме изживяване! За тях емоцията е много важна! И облякохме японците в народни носии, посетиха читалището и църквата, оставиха дарение. Така че, вярвам, че и тук ще може да посрещате туристи!“

Image6(2)

Кандидатът за кмет на Балван Недьо Георгиев благодари за подкрепата на МК ГЛАС НАРОДЕН  и сподели, че ще разчита много на бъдещите общинските съветници от гражданската коалиция. Той повдигна въпроса за сметопочистването, сметоизвозването и нерегламентираните сметища по селата.

„Относно инфраструктурата- парите са малко, но има още един проблем, който е много важен за малките населени места – това са отпадъците! Много къщи се купиха по селата, говоря не само за Балван, населението се увеличи и съответно битовите и строителните отпадъци. Съгласете се, че баба Пена като има две кофи с отпадъци няма как да ги занесе в Търново или Малки чифлик и да ги остави!“, описа проблема със сметосъбирането той.

От своя страна, кандидатът за общински съветник Димитър Манолов го увери, че местна коалиция ГЛАС НАРОДЕН има разработена специална програма за развитието на 36-те малки населени места в община Велико Търново.

„Това пренебрежение към малките населени места от общинския съвет и община Велико Търново ще приключи на 29 октомври! Както в село Ресен беше направено депо за разделното събиране на отпадъците и беше подсигурено извозването, това ще бъде направено за всяко едно от малките населени места! А Балван не е малко населено място – напротив, то е едно от бързоразвиващите села в общината поради добрата му локация! Ще трябва да бъдат подсигурени транспортни средства на всяко едно малко населено място, вие да си оставите отпадъците пред вашия дом, да минат служители на общината, да ги натоварят и да ги извозят!“, увери Манолов.

Предизборната среща завърши с чудесните изпълнения на фолклорни танцови и певчески групи от Балван.

МК “Глас народен” е под номер 68 в интегралната бюлетина.

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!

Източник: veliko-tarnovo.net

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!