BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Кампания за събиране на опасни отпадъци и стари електроуреди и във Велико Търново

Кампания за събиране на опасни отпадъци от домакинствата организират Община Велико Търново и „Балбок инженеринг“ АД. Тя ще бъде двудневна и ще се проведе на 11 и 12 октомври, като пунктовете ще са в два големи квартала. Единият събирателен пункт е в близост до пазара в кв. „Бузлуджа“ и той ще работи с граждани на 11 октомври от 10,00 до 16,00 часа. Другият е на паркинга на ул. „Симеон Велики“ в кв. „Колю Фичето“ и ще е достъпен на 12 октомври от 10,00 до 16,00 часа.

Може да се предават лекарства с изтекъл срок на годност, замърсени опаковки, живачни термометри и флуоресцентни тръби, почистващи препарати, дезинфектанти и химикали, пестициди, бои, мастила и лепила. Ще се събира излязло от употреба електрическо и електронно оборудване, както и негодни за употреба батерии и акумулатори.

Снимката е илюстративна.

Източник: Вестник Борба

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!