BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Какво ще ядем? Вкусна яхния с пиле от добруджанския край

Lidl_Dobrudzhanska s pile_FHD

Ако отново търсите идеи за бърза и вкусна рецепта, с която да избегнете един от най-често задаваните въпроси във всяко семейство – “Какво ще ядем?”, днес ви даваме точното решение. Вдъхновение за предложението ни почерпихме от сайта на Lidl и тяхната специална секция, в която открихме едно ястие, много подходящо за вече по-студените и хладни дни. Заложихме на традиционния български вкус и рецептата е за добруджанска яхния с пиле.

Ястието, познато малко по на запад от Добруджа като пиле лютика, съдържа продукти, които със сигурност ще ви се усладят и ще накарат душата ви да примира от удоволствие. Най-важните от тях със сигурност са пилешките бутчета, които трябва да бъдат пресни, свежи и с високо качество. Такива ще откриете в Lidl, където се предлагат близо 55 продукта прясно пакетирано месо под собствената марка “Порция свежест”.
Смарт дискаунтърът работи с утвърдени доставчици, а проверките на качеството на месото са в няколко етапа, които гарантират свежест и чистота, защитена атмосфера и контрол по веригата на доставки.

Ето и необходимите продукти за приготвянето на рецептата, които лесно ще откриете в най-близкия Lidl магазин:

  • пилешки бутчета – 4 броя

  • червени чушки – 8 броя

  • чесън – 1 скилидка

  • зелена чушка – 1 брой

  • зелена люта чушка – 2 броя

  • домати – 3 броя

  • краве масло – 30 г

  • лук – 1 глава

  • магданоз – 1 връзка

  • зеленчуков бульон – 300 мл

  • брашно – 50 г

  • олио

  • сол, захар, черен и червен пипер

Начин на приготвяне:

Първата стъпка е да оваляте пилешките бутчета в брашно, да ги поставите в добре загрята тенджера, където трябва да се запържат до златисто, а след това да ги извадите. След това нарязвате зеленчуците, като зелените и червени чушки трябва да бъдат на кубчета, а лютите на много дребно. На ситно трябва да бъде нарязан и лукът, който заедно с чушките и бучка масло се поставя в същата тенджера, където са били запържвани пилешките бутчета, за да могат да се задушат леко.

Настъргвате скилидките чесън и ги овкусявате с щипка червен пипер, сол и захар – този процес не е напълно задължителен, но се прави, ако искате да неутрализирате високата лютивост на чесъна.

И след като зеленчуците в тенджерата са се задушили добре, наливате към тях предварително подготвен зеленчуков бульон, с което трябва да получите един превъзходно ароматен и апетитен сос. След това връщате пилешките бутчета обратно в тенджерата. После нарязвате, отново на кубчета, доматите, които след това добавяте в съда за готвене. И когато всички продукти от тази рецепта са вече в тенджерата и на котлона, трябва да оставите яхнийката да покъкри така за поне 30 минути, за да може пилешките бутчета да се сварят добре. За финал винаги може да добавите и малко накълцан магданоз. За нас той е задължителният елемент от приготвянето на това толкова вкусно и родно ястие от добруджанския край.

Това е! Вашата добруджанска яхния с пиле за цялото семейство е готова и вече имате вкусен отговор на въпроса: “Какво ще ядем?”. Още много рецепти с продукти от марката „Порция свежест” ще откриете в специалните секции за рецепти в сайта на веригата и в мобилното приложение Lidl Plus. Да ви е сладко!

Източник: veliko-tarnovo.net

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!