BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

“Има такъв народ“ и ВМРО правят обща група в Общинския съвет

сряда, 15 Ное., 2023, 16:22ч.

DSCN5717
Най-новата група във Великотърновския общински съвет е тази между политическите партии „Има такъв народ“ и ВМРО, обявиха на съвместен брифинг адв. Момчил Иванов и доц. Милен Михов. Те ще бъдат нейни съпредседатели, а освен тях групата включва и общинските съветници Борис Китанов и Деян Куздов.

„Идеята за създаването на групата е да се обединим в тези разделни времена. Нашите идеологии, програми, визията ни за развитието на Велико Търново са сходни. Смятам, че една по-солидна група в общинския съвет ще има всички правомощия и оръжия да постига това, което е залегнало в програмите ни“, заяви Момчил Иванов.

„Имаме амбицията да бъдем носител на разумната и отговорна алтернатива. Ние имаме самочувствие, че познаваме проблемите на общината, имаме обществения и политически опит. В групата ни има двама бивши народни представители. Това не е просто събиране на 2+2, а опит да се създаде работеща група, която да генерира добри решения“, коментира доц. Милен Михов.

Първата стъпка на „ИТН-ВМРО“ е да разработят мандатна програма, постигайки съгласие между предизборните програми на двете партии, както и ангажиментите, които са поели като кандидати за общински съветници и за кметове. В рамките на няколко седмици общата програма ще е готова и обявена публично, за да бъдат гражданите информирани за целите на групата и върху какво ще се работи през следващите 4 години.

„Тази програма ще бъде основата за нашето поведение в новия Общински съвет. Ще подкрепяме всички инициативи, които смятаме, че са в духа на програмата ни – инфраструктурата, демографските проблеми, спорта и развитието на младежта. Както се казва, във В. Търново няма леви и десни тротоари, те са или добри, или разбити“, заяви доц. Милен Михов.

Момчил Иванов обяви първата новина във връзка с общите приоритети. Новата група вече работи по това да бъде решен въпросът с намирането на база за плуването във В. Търново. „Днес проведохме среща с ректора на ВТУ проф. Димитров и работим в посока за съдействие между Общината и университета, за да бъде решен наболелият проблем с липсата на нормален плувен басейн в града“, съобщи Момчил Иванов.

Източник: veliko-tarnovo.net

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!