BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Изявени общественици от Велико Търново: Даниел Панов обединява хората и гради мостове – кандидатурата му за кмет е най-добрата

вторник, 3 окт., 2023, 15:37ч.

1-2

„Велико Търново е град, начело на който ще продължи да бъде визионер, акумулиращ обществената енергия на хората, обединяващ хората от различни сфери и дори от различни политически сили. Даниел Панов е доказал всичко това и кандидатурата му за кмет на старопрестолния град е безспорна и е най-добрата. Той ще е следващият кмет на Велико Търново и заедно с него ще видим града ни още по-красив, модерен, но и все така съхраняващ архитектурата и историческите паметници“. Така подкрепата си за Даниел Панов заявиха извени общественици, обединили се около неговата кандидатура. Всеки от тях е разпознаваем с работата си ЗА Старата столица.

Комитетът включва археолога проф. Хитко Вачев, историка, медиевист и почетен гражданин на Велико Търново проф. д-р Пламен Павлов, филолога и ректор на ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“ проф. д-р Иван Харалампиев, Пламен Радонов, бригаден генерал Иван Харизанов, доц. д-р Бони Петрунова, футболните легенди и почетни граждани Красимир Балъков и Бончо Генчев, световния рекордьор и също почетен гражданин Антоанета Селенска. Своята подкрепа заявяват също предприемачите Петър Стефанов и Величко Минев, скулптора Борис Борисов, Тошо Кръстев, Благовеста Факирова, нотариус Татяна Братванова, адв. Красимира Дурчева.

„Велико Търново притежава всички дадености, за да бъде вписан като културен пейзаж под егидата на ЮНЕСКО. Тук имаме сливане на архитектурни дадености, археология и природа по уникален начин. Убедени сме, че заедно с Даниел Панов начело на града ни ще постигнем и това. Завършеността на крепостта Трапезица и Мултимедийния посетителски център като продукти на културния туризъм са доказателство за това“, коментира проф. Хитко Вачев.

„Даниел Панов винаги е бил близо до хората и ги е подкрепял. Благодарение на него във Велико Търново се развива туризмът – най-силната ни индустрия. Много важна е протегната ръка от Панов към интелектуалните, научните и културните среди и затова Велико Търново се утвърди като национален културен център, като историческа и духовна столица. Усилията на Даниел Панов за официализиране на този статут са безспорен факт и от тук нататък – от цялото общество и от държавата зависи утвърждаването на тази реална позиция на града ни. Убеден съм, че това ще стане в новия мандат“, коментира проф. Пламен Павлов. Много силен символ е строителството на мостове във Велико Търново и общината – Даниел Панов е единственият от кметовете на Старата столица в последните 30 години, който гради мостове, подчерта проф. Пламен Павлов.

„Даниел Панов е естествен продължител на новите програми за развитието на икономиката на Велико Търново – център на агломерацията на трите града“, коментира Пламен Радонов. По думите му много важен бъдещ проект, заложен в програмата на Панов, е разширяването на Западната индустриална зона в посока Шемшево и Момин сбор, с фокус върху индустриите с висока добавена стойност. Това ще засили позициите на цялата агломерация.

Благовеста Факирова, която има 50-годишен опит в местното самоуправление: Даниел Панов не дели, а сплотява хората и работи за всички населени места от общината. Затова и вече два мандата той е председател на кметовете на всички български общини, каза Факирова.

„Пред вас е бъдещият обществен съвет към Кмета на Велико Търново – благодаря на всеки от моите съграждани за подкрепата. Градът ни не е нито учебен полигон, нито киносалон за прожекция на фантастични филми. Историята и корените на Велико Търново задължават да ценим постигнатото преди нас и да надграждаме с поглед към бъдещето, но и с приемственост, разум и отговорност. Горд съм, че мога да почерпя опит, съвети и идеи от толкова изявени великотърновци“, коментира Даниел Панов. В управленската му програма има повече от 30 готови, конкретни проекти за градска среда, благоустройство, туристическа инфраструктура, спорт и рекреация както за града, така и за общината. 75% от тях са с разрешения за строеж, а немалка част вече дори са внесени в МРРБ за финансиране, завърши Панов.

Източник: veliko-tarnovo.net

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!