BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRomanian
Facebook

За 684 хил. правят 7 обществени паркинга в най-гъсто населения квартал на Павликени

Рехабилитация и благоустрояване на междублоковите пространства започна в един от най-гъсто населените и най-високо застроен квартал в Павликени. Предстои да се обновят двата съществуващи паркинга и да се изградят още 5 такива с общо 111 паркоместа. Проектът предвижда подобряване състоянието на тротоарите около блоковете, както и местата за контейнери и поставяне съдове за разделно събиране на отпадъци и за листна маса. Средствата за реализиране на проекта възлизат общо на 684 323 лв. с ДДС и са осигурени от републиканския бюджет.

Благоустрояването на целия квартал N 126 включва и изпълнението на детската площадка и площадката за фитнес на открито, чието изграждане е финансирано по отделен проект.

Първа копка на обекта направиха кметът на община Павликени инж. Емануил Манолов и представителят на строителната фирма Христо Дживтерев.

„Този проект ще създаде привлекателна и комфортна среда за живущите в околните блокове. Той ще реши проблема с недостига на паркоместа. Като общинско ръководство, успяваме да докажем, че добре планираните и изпълнени проекти подобряват качеството на живот на нашите съграждани“, каза инж. Емануил Манолов по време на церемонията.

В квартала има изградени два паркинга, които са крайно недостатъчни за живущите в района. Почти всички свободни площи се използват нерегламентирано за паркиране на моторни превозни средства, но са в много лошо състояние и предизвикват замърсяване на асфалтовата настилка на прилежащите улици.

За нормалното отвеждане на дъждовната вода ще се почистят и повдигнат отводнителните шахти.

За изпълнител на строително-монтажните дейности е избрана фирма „Пътни настилки” ЕООД – с. Герман.

Източник: Вестник Борба

Вашият коментар

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!