BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Жители от село Хаджидимитрово затвориха участък от главния път Велико Търново – Свищов за два часа

Втори ден продължава протестът, хората настояват да имат вода

Втори ден продължи протестът на жителите от свищовското село Хаджидимитрово, които настояват да имат вода, съобщи за БТА Маринела Друмева, жител на селото и организатор на протеста.

За два часа протестиращите затвориха участъка между селата Хаджидимитрово и Совата, част от главен път Велико Търново – Свищов. Спрени бяха много превозни средства, както и камиони, пътуващи към ферибота.

Получихме обещание, че другата седмица ще се проведе среща с представител на ВиК „Йовковци“, на която ще бъде обсъден проблемът с недостига на вода в селото, посочи още Друмева. На срещата ще могат да присъстват и недоволните жители от селото.

Маринела Друмева заяви, че протестните действия ще продължат, докато не се обърне сериозно внимание на проблема с водата.

Селото е на целогодишен воден режим, от седмици хората по-високите части нямат вода. Според протестиращите проблемът с достъпа до вода се е задълбочил след ремонтните дейности по довеждащия водопровод в селото. Жителите на Хаджидимитрово настояват да се завърши проектът за неговото изграждане, който започна през пролетта тази година.

Протестиращите затвориха същия участък от пътя Велико Търново – Свищов и вчера.

Снимка: Кореспондент на БТА в Свищов Лилия Йорданова

БТА, Лилия Йорданова

Източник: Вестник Борба

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!