BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Ето кои са кандидатите за кмет на Велико Търново

DP-22-03

Вече официално са ясни имената на четирима от основните кандидати за кмет на Велико Търново, които ще водят битка на предстоящите на 29 октомври местни избори.

ГЕРБ номинира инж. д-р Даниел Панов за кмет на община Велико Търново за четвърти рекорден мандат. Той е роден на 4 октомври 1967 г. в старата столица. От 1989 до 2002 г. е военнослужещ в Българската армия, като е бил комендант, командир на взвод и командир на рота. В периода 2002 – 2011 г. е управител на „Царевград Търнов“ ЕООД. Избран е за кмет на община Велико Търново през 2011 г., когато е издигнат от партия ГЕРБ и печели на балотаж с кандидата на БСП Николай Илчев с 51,81%. Преизбран е през 2015-а и 2019 г., когато печели на първи тур съответно с 65,77 на сто и 60,55%. Председател е на УС на НСОРБ от 2015 г.

Народният представител арх. Йордан Терзийски е номинацията на ПП-ДБ за кмет на община Велико Търново. Той е действащ народен представител от „Продължаваме промяната“. Роден е на 7 февруари 1984 г. в София. Завършва основно образование в Средно училище „Емилиян Станев“ и средно образование в ПМГ „Васил Друмев“ във Велико Търново със специалност „Математика“. Дипломира се с магистърска степен, специалност „Архитектура“, в Университета по архитектура, строителство и геодезия (УАСГ) в София. В рамките на 47-ото народно събрание е заместник-председател на Комисията по регионална политика, благоустройство и местно самоуправление.

Кандидат за кмет на В. Търново от ВМРО е доц. д-р Милен Михов. Той бе депутат в 43-ото и 44-ото Народно събрание и зам.-председател на Комисията по образование и наука. Дългогодишен преподавател по Нова история във ВТУ, със специализация по темата „Македонски въпрос“. Помощник-ректор на ВТУ в периода от 2007 до 2021 г., ръководител катедра „Нова и най-нова история на България“ (2011-2014). Семеен, с три деца и с трима внуци.

Кандидатът на „Възраждане“ Стилян Найденов бе първото официално обявено име за кандидат-кмет на старата столица. Той е главен редактор на в. „Борба“. Има три награди за журналист на годината от Българската асоциация на регионалните медии, две национални награди за разследваща журналистика, една от които „Св. Кирил Философ“.

Все още не са обявили своята кандидатура за кмет от БСП. Най-спряганото име е на сегашния общински съветник и общински лидер на партията Михаил Михалев. От Националния съвет на БСП обаче ще оповестят своето решение след заседанието си на 16 септември.

Източник: veliko-tarnovo.net

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!