BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Един глас не достигна на Кристиана Кирилова, за да спечели „Бургас и морето“ за млади изпълнители

Кристиана Кирилова от Велико Търново се представи изключително достойно на първото издание на конкурса „Бургас и морето за млад изпълнител 2024“. Тя остана на един глас зад победителката Теодора Велева, а в последния момент журито й присъди и специална награда. Награждаването се състоя на 28 юли на сцената на Културния дом на нефтохимика в морския град.

Кристиана се представи с песента So I Fly.

Талантливата 20-годишна певица участва миналата година в 40-ото издание на големия фестивал „Бургас и морето“.

От малка участва и печели конкурси у нас и в чужбина, участвала е в телевизионни предавания в национален ефир, а през 2022 г. достига и финалите на „България търси талант”.

Криси е възпитаничка на СУ „Емилиян Станев“ във Велико Търново, където учи от първи клас в паралелката с разширено изучаване на музика, и e напълно незряща още от рождението си. Благодарение на своите родители и талант развива упорито своите уникални заложби.

Кристиана е единствената певица в България, която изпълнява тиролски фолклор и владее йодел техниката.

Ана Райковска

Източник: Вестник Борба

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!