BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Доц. Милен Михов от ВМРО-БНД уважи празника на Първомайци

Shef gotvach1

По специална покана на дългогодишни приятели от село Първомайци водачът на листата на ВМРО за 4 МИР – Велико Търново доц. Милен Михов заедно с кандидатите за народни представители Христо Беремски и Николай Николов бяха сред гостите на традиционния Празник на разсола в горнооряховското село.

Деветият местен празник събра и тази година огромен брой хора, радетели за активното съхраняване на българските кулинарни и културни традиции, каквато е и една от насоките в работата на ВМРО.

Освен традиционния разсол, приготвен от агнешко месо, гостите можеха да опитат и други разнообразни и характерни за горнооряховското село рецепти. Кулинарен шедьовър, по думите на доц. Михов, бе вкусно сготвената в гювеч телешка опашка. За още от спецификите в приготвянето на гозбите той научи в приятелски разговори със стари местни кулинари и с шеф-готвач Царина Цанева, която бе част от професионалното жури, оценяващо качеството и естетиката на приготвянето и представянето на храната.

Музикалната програма допринесе за празничната атмосфера с участието на местни и гостуващи самодейни състави от НЧ “Иван Вазов 1893” – с. Първомайци, Клуб на Пенсионера “Дълголетие”, от с. Правда – КП “Надежда”, НЧ “Звезда 1905” и от с. Писарево – НЧ “Съгласие”. Много от тях се оказаха дългогодишни приятели с доц. Милен Михов, Христо Беремски и Николай Николов. А празникът бе повод да се видят и да си поговорят откровено по важните житейски теми.

Shef gotvach
4
2
Uchastnitsi ot Pravda Източник: veliko-tarnovo.net

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!