BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Дигитализирането на 100-те туристически обекта с първо отличие за принос в развитието на интелигентния туризъм

сряда, 22 Ное., 2023, 14:04ч.

Yettel_Smart-Tourism_Award

Потребителите вече събират дигитални печати от любими български забележителности в приложението на Yettel

Проектът за дигитализирането на 100-те национални туристически обекта на Български туристически съюз и Yettel беше отличен за приноса си в развитието на интелигентния туризъм в страната. Само три месеца след старта си инициативата спечели наградата „Интелигентна туристическа дестинация“ на SMARTOURISM.BG за принос в опознаването на значими за страната ни забележителности по един нов и модерен начин.

Отличието беше връчено по време на ежегодната национална конференция SMARTOURISM.BG в София, която се провежда под патронажа на Министерството на туризма.

Иновативният проект за дигитализиране на 100-те обекта дава възможност на почитателите на Националното движение „Опознай България – 100 национални туристически обекта“ да получават дигитални печати от обектите, равностойни на тези, събирани на хартия. Това е възможно в мобилното приложение на Yettel, което вече е отворено за всички потребители, достъпът е напълно безплатен, а цялото съдържание може да бъде намерено и на английски език.

Yettel_Smart-Tourism_Award_

В дигиталната версия на 100-те туристически обекта могат да бъдат открити профилите на всички 176 обекта, част от Движението, които предоставят важна и полезна информация за посетителите като локация, работно време и др. В профилите на част от обектите са добавени и любопитни аудиоразкази, както и впечатляващи видеоистории. Видеата включват специално създадени за проекта илюстрации на едни от най-талантливите съвременни български артисти, както и кратък разказ с любопитни факти за обекта. Първите създадени видео и аудиоистории са за едни от най-популярните и посещавани обекти като Казанлъшката гробница, Музей „Старинен Несебър“, Античен театър Ягодинска пещера, като се предвижда поетапно да бъдат добавяни нови.

Дигитализацията на Движението дава много нови възможности и идеи на хората как да прекарват повече пълноценно време навън заедно с любимите си хора. Една от целите на проекта е и да послужи за връзка между поколенията, тъй като е ориентиран към младата аудитория, която предпочита смарт технологиите и дигиталното пространство. Приложението ще бъде периодично допълвано с ново съдържание и функционалности.

Източник: veliko-tarnovo.net

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!