BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Децата от Вокална група „Пеещи камбанки“ донесоха благопожеланията на папа Франциск за Велико Търново

9 (42)

С първа награда и купа от международен музикален конкурс в Рим и най-вече – с благопожелания за Велико Търново и жителите на Старата столица, лично отправени от папа Франциск се завърнаха талантливите деца от Детска вокална група „Пеещи камбанки“. Шестте момичета, водени от музикалния педагог и основател на формацията Владимир Габров, пяха на площад „Св. Петър“ пред едноименната базилика в сърцето на Ватикана и присъстваха на месата, отслужена от папа Франциск.

„Вълнението бе огромно, когато името на Велико Търново се е чуло в молитвата на главата на Римокатолическата църква“, споделиха децата и техните родители по време на среща с кмета на Старата столица Даниел Панов и заместник-кмета Снежана Данева-Иванова.

„Благодаря ви, че чрез вашето чудесно представяне името на Велико Търново се споменава с добро във Ватикана, че популяризирате както културното наследство на България и старопрестолния град, така и българското творчество“, обърна се Панов към талантливите деца, родителите им и Владимир Габров. Панов подари на „Пеещи камбанки“ една от десетте камбани, които бяха поставени пред крепостта Царевец по време на достойното представяне на града в надпреварата за Европейска столица на културата.

Владимир Габров изказа признателност към Даниел Панов и Община Велико Търново за подкрепата, която Вокална група „Пеещи камбанки“ винаги е получавала, включително и в организацията на пътуването до Рим и Ватикана. От името на Даниел Панов и Общината децата подариха на папа Франциск икона на св. Петка Търновска.

1 (88)

Източник: veliko-tarnovo.net

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!