BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Две години условно и 5000 лева глоба за румънски трафикант на бежанци

По досъдебно производство на Районна прокуратура – Велико Търново бе осъден румънски гражданин, като незаконно превозвал мигранти през страната.

В.Н. е признат за виновен, че на 16 ноември 2023 г. на територията на великотърновското село Вонеща вода в Хаинбоаз, чрез използването на лек автомобил „Фолксваген“, с немски регистрационни табели, противозаконно подпомогнал група чужденци. Той нелегално превозвал 11 сирийски граждани като 6 от тях са пълнолетни и 5 непълнолетни лица.

Бежанците били без валидни документи за самоличност. С деянието си В.Н. подпомогнал чужденците да преминат в страната, в нарушение на Закона за чужденците в Република България – без да притежават редовен паспорт или заместващ го документ за пътуване, както и виза.

Деянието е извършено виновно при форма на вината пряк умисъл и по начин, опасен за живота на лицата, които са били превозвани в багажника на автомобила.

На В.Н. бе наложено наказание от две години условно с 5 години изпитателен срок, както и глоба в размер на 5000 лв. Автомобилът, с който е извършено престъплението и е собственост на В.Н., е отнет в полза на държавата.

Делото е приключило със споразумение, одобрено от Районен съд – Велико Търново, което има последици на влязла в сила присъда.

Веселина АНГЕЛОВА

Източник: Вестник Борба

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!