BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Граждани и институции участваха в инициативата „Да изчистим заедно Община Лясковец“

събота, 14 сеп., 2024, 12:11ч.

IMG_7143

Общински служители и доброволци от Лясковец и съставните на общината села се включиха в кампанията „Да изчистим България заедно“. Тази година инициативата се провежда под наслов „Да дадем добър пример“. Община Лясковец подкрепи кампанията, като призова жителите да се включат в добрата инициатива, за да направим общината си по-красива, по-уютна и по-приветлива, да я пазим и да я почистваме не само в дни като 14 септември, но и през цялата година.

От рано сутринта бе създадена организация за раздаване на чували и ръкавици. Пунктовете в града бяха разположени на пет възлови места, откъдето хората си вземаха материалите. В общинските села сградите на кметствата бяха местата за това. Освен служители от администрацията и звената, имаше участници и от общинските институции и организации, имаше и десетки доброволци, желаещи да дадат своя принос за превръщането на Лясковска община в по-чисто и приветливо място.

В Лясковец активно участваха общинското ръководство, общински съветници, администрацията, екипът и деца при самодейните състави на читалище „Напредък-1870“, екипи от всички детски градини, от данъчна служба, от патронажа и центъра за обществена подкрепа, от комплекса за социални услуги, от дневния център за възрастни хора, от клуба на ветераните, екоактивисти, граждани, доброволци и други.

Почистващите групи бяха разпределени по различни замърсени точки, като почистваха в паркове, градинки, около кооперации и междублоковите пространства, около патронажа, в детските градини, на манастира, по ски пистата, на стадиона, около младежкия дом и др. Групата, която беше с кмета Васил Христов почисти около блокове в центъра на града, покрай младежкия дом, в малкия градски парк, а най-замърсеното място, от което събра най-много отпадъци беше около дерето в зоната на моста. Към кампанията се присъединиха също и много деца и жители от различни квартали.

До обяд са извозени около 600 кг. отпадъци, а работниците от почистващото Общинско предприятие „Благоустройство, озеленяване и почистване“ и фирмата по чистотата „Декра строй“ ще продължат да прибират събраните чували с боклуци и в по-късните часове на деня.

.

Източник: veliko-tarnovo.net

Вашият коментар

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!