BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

ГЕРБ-СДС издига свои кандидати за кметове на 7 общини

ГЕРБ-СДС издига свои кандидати за общински кметове във Велико Търново, Горна Оряховица, Елена, Свищов, Павликени, Златарица и Сухиндол.

Коалицията подкрепя досегашния кмет на Стражица Йордан Цонев, издигнат от местен инициативен комитет. Партия ГЕРБ твърдо застава и зад независимия кандидат за кмет на Лясковец – 30-годишния Антонио Кръстев, издигнат също от инициативен комитет. В града водач на листата за Общински съвет ще е досегашната кметица на Лясковец Ивелина Гецова.

Кандидатурите бяха обявени от областния координатор на ГЕРБ и кандидат за четвърти мандат кмет на Велико Търново Даниел Панов. На среща с медиите, на която присъстваха кандидатите за кметове на коалицията ГЕРБ-СДС и подкрепени от нея и за общински съветници в старопрестолния град, те бяха официално представени. На предстоящите местни избори ГЕРБ-СДС излиза с пълна листа за общински съветници от 37 кандидати. Едно от условията при подбора на всички е да владеят свободно българския книжовен език.

Даниел Панов накратко обобщи отиващия си мандат 2019 – 2023 г. като съпроводен с много кризи и сътресения, с които местната власт е трябвало да се справя. Особено трудна е била 2022 г., когато се струпват и ковид пандемията, финансовата и икономическата криза, спиране на строителството, нуждата от индексации на договорите със строителните фирми, отказът от диалог на изпълнителната власт в продължение на 8 месеца, бежанската криза. Безпрецедентна е и 2023 г., до средата на която общините работеха без приет бюджет. „Щастлив съм, че успяхме да съхраним нормалния режим на работа в детските ясли и градини и в социалните заведения. И нито един общински проект в старата столица не е спрян или забавен“, каза кметът на Велико Търново, който е и председател на Националната асоциация на общините в България.

В Горна Оряховица ГЕРБ-СДС издига за кмет досегашния управник на града и общината инж. Добромир Добрев, кандидат за 4-ти мандат. Един мандат той е бил и заместник-кмет. Познато лице е и кандидатът за Елена – досегашният кмет Дилян Млъзев, който ще се бори също за 4-ти мандат. За трети мандат да управлява Свищов се кандидатира Генчо Генчев. В Сухиндол ГЕРБ-СДС издига Димитър Гърбов, в Павликени – Венцислав Георгиев, а в Златарица – Стефан Брънзелов.

ГЕРБ-СДС издига и кандидати за кметове в още 19 населени места от Великотърновска община, някои от които са рекордьори по мандати. За Арбанаси е издигната Ваня Андреева, за Балван – Люба Лазарова, Вонеща вода – досегашният кмет Янко Първанов, Дебелец – Снежана Първанова, Къпиново – Добрин Георгиев, Килифарево – Цоньо Филев, Леденик – Николай Христов, Малки чифлик – Теодор Селимски, Миндя – Десислава Иванова, Никюп – Йорданка Атанасова, Плаково – Петя Тотева, Русаля – Сашко Начев, Ресен – Радослава Иванова, Самоводене – Валентин Къндев, Хотница – Десислав Йорданов, Церова кория – Христо Кунчев, Шемшево – Кирил Ангелски, Шереметя – Георги Горчев. За осми мандат кмет на Пчелище се кандидатира Гица Лазарова.

Коалиция ГЕРБ-СДС подкрепя за кмет на Беляковец Албена Беренска, Малина Попова – Присово, и Христо Христов, който ще се кандидатира за шести мандат кмет на Ново село.

„Кампанията ни ще бъде позитивна и ще се вслушваме в гласа на гражданите“, заяви в края на представянето Даниел Панов.

Ана РАЙКОВСКА

Сн. авторката

Източник: Вестник Борба

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!