BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

ВМРО подкрепя кандидата за кмет на Леденик

вторник, 10 окт., 2023, 16:33ч.

viber_изображение_2023-10-10_15-22-43-441

Кандидатът за кмет на Община Велико Търново доц. д-р Милен Михов и представители от листата на ВМРО – БНД за общински съветници се срещнаха и разговаряха с жители на село Леденик. Специален гост на срещата в подкрепа на независимата кандидатурата на Ваня Николова за кмет на населеното място бе почетният председател на ВМРО Красимир Каракачанов – вицепремиер и министър на отбраната в периода 2017 – 2021г.

„Ние имаме сериозни амбиции в подкрепа на селата в общината. Една от важните точки в нашата програма е създаване на специално звено в общинската структура, което да подпомага кметовете на населените места правно, технически и организационно в решаването на ежедневните проблеми.. Като се започне от охраната и сигурността и се стигне до социалните проблеми, които на пръв поглед нямат нищо общо с кметската институция. Но само на пръв поглед.“

Това заяви при представяне на платформата за управление в следващия мандат кандидатът за кмет на община Велико Търново доц. Милен Михов, при представянето на програмата на ВМРО. Той изложи основните точки в нея, като акцентира на някои, пряко свързани с благоустрояването и оптимизирането на жизнените условия на хората в Леденик. Сред тях са подобряване на свързаността с града и индустриалната зона и увеличаване на средствата в общинския фонд „Ин витро“, създаден по инициатива на ВМРО. Михов припомни, че първото дете, родено благодарение на тази програма, на което той е кръстник, е именно от Леденик.

„Хората с амбиции и възможности трябва да бъдат подкрепяни, защото проблемите нямат цвят, нямат политическа оценка. Има хора, които могат и хора, които не искат“, допълни Михов, давайки думата на кандидатката за кмет на селото.

„За мен е привилегия да бъда подкрепена от партия ВМРО. Искам да видя Леденик като чисто, китно и проспериращо село, с развит туризъм.“, изрази надеждите и визията си за родното място Ваня Николова.

Тя определи себе си като упорит и отговорен човек, с умения да взима самостоятелни решения, като в същото време бъде полезна на хората. Сред конкретните задачи за решаване в кметската ѝ програма, свързани с благоустрояване на селото, са включени подновяване на пътната настилка на вътрешните улици в селото; почистване на деретата и на речното корито; облагородяване на местата за отдих край реката; изграждане на парк със сцена в района на стадиона и минералния извор; ремонт на църквата и превръщането в музей на най-голямата забележителност в Леденик – старинната сграда от XVII век, позната като Бейската кула. А като своя лична мечта Ваня Николова сподели визията си за изграждането на екопътека и велоалея до Велико Търново.

Поздравления към Ваня Николова за създаденото местно Сдружение за развитие на Леденик, отправи почетният председател на ВМРО Красимир Каракачанов. „Хареса ми това, че Ваня е един обикновен човек, който не казва: „Ние ще…“. Силно впечатление ми направиха две изречения – група ентусиасти вече са поставили началото на нещо и го правят без да са кметове или някакви началници, а просто, защото смятат, че селото, в което живеят и хората в него, го заслужават. Ние , българите, винаги търсим нещо лъскаво, чуждо, което да ни оправи. И сме на този хал, защото едни лъскави, добре говорещи, облечени в западни дрехи, със западни дипломи, каращи скъпи коли, ни убеждават уверено как ще ни оправят. А Ваня е един нормален човек, който се притеснява. Ако я изберете, тя ще се притеснява да ви лъже.“, изрази мнението си Каракачанов пред жителите на селото за независимата кандидат-кметица.

Той наблегна още на важността на общинската власт, която, по думите му „е много по-важна за хората, отколкото депутатите в парламента“, защоти „от люлката до гроба проблемите на човека са свързани с мястото, на което живее“.

Призивът и на Красимир Каракачанов, и на Милен Михов към местните бе, освен да подкрепят с вяра Ваня Николова за кмет на Леденик, да гласуват с доверие и за номер 4 за кмет на Община Велико Търново, както и преференция 119 за своя съселянин Антон Стойчев, кандидат в листата за общински съветници.

В края на срещата доц. Милен Михов подари за библиотечния фонд към читалището книги от личната си библиотека.

Източник: veliko-tarnovo.net

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!