BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

ВМРО БНД и ПП ГЕРБ се споразумяха за подкрепа в община Елена на местните избори

2(4)

Споразумение за съвместна работа в бъдещия общински съвет в полза на развитието на община Елена подписаха представители на ВМРО БНД и ПП ГЕРБ – гр. Елена.

Споразумението е за обща програма за управление на община Елена и включване на учителя по история д-р Йордан Минчев от ВМРО под номер 4 в листата за общински съветници на ПП ГЕРБ.

В подписаното споразумение историкът доц. д-р Милен Михов, който е областен председател на ВМРО БНД – Велико Търново, вижда модел на разумна и отговорна политика, а не на задкулисие, ротации и сглобки.

„Така се прави – честно и откровено, пред гражданите, когато различни политически сили се обединяват около общи политически ценности в името на развитието на града, в който живеят, на общината, в която живеят и на държавата, която би трябвало да защитават.  ВМРО и ГЕРБ се обединяват за обща кампания, общо управление и общи политики с ясни ценности. Развитието на Община Елена е като една от крепостите на българския дух и българщината и мисля, че с това, което направихме, даваме един модел, който може да бъде за пример не само в област Велико Търново, но и на всички, които искат и претендират за обществена подкрепа и подкрепата на избирателите.“, коментира доц. Михов.

„Споразумението включва и клауза в бъдещия общински съвет да работим за това д-р Йордан Минчев да бъде председател на постоянната комисия по хуманитарни дейности. От друга страна градската организация на ВМРО БНД подкрепя моята кандидатура за кмет, издигнат от ПП ГЕРБ. Подаваме си ръка за работа в запазването на изконните български християнски ценности и в името на по-доброто бъдеще и развитие на нашия град и на община Елена.“, коментира инж. Дилян Млъзев двете основни точки в споразумението.

Общинският координатор на местната структура на ПП ГЕРБ Йордан Димитров допълни, че двете политически сили са със сходни виждания за бъдещото развитие на общинския град и прилежащите населени места, а именно – да се надгражда това, което е постигнато и да се запазят духовните и културни ценности.

В подкрепа на кандидатурата си за общински съветник на ВМРО в листата на ГЕРБ учителят по история д-р Йордан Минчев заяви, че в негово лице и двете политически формации виждат бъдещ общински съветник, който ще работи в областта на образованието, просветата, културата.

„Преди 20г имахме съвместно явяване заедно, така че нищо ново няма да има. Познаваме, знаем проблемите, оформили сме приоритетите пред бъдещото управление и наистина няма нерешими проблеми. Заедно ще ги решим, обединени, както е и девизът, изписан на Народното Събрание: “Съединението прави силата!“ А силата прави независимостта”, каза като финал при подписването на споразумението д-р Йордан Минчев.

7(3)

Източник: veliko-tarnovo.net

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!