BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRomanian
Facebook

„БСП – Обединена левица“ със заявка за връщане на водещите си позиции в Свищов

неделя, 6 окт., 2024, 18:36ч.

Svishtov 2

„БСП – Обединена левица“ направи заявка за връщане на водещите си позиции в Свищов. Социалистите в крайдунавския град откриха символично предизборната кампания със засаждане на рози.

Водачът Мариана Бояджиева и кандидатите за народни представители от листата с номер 28  Георги Филипов, Йордан Нейков, Даниела Давидкова, Димана Ангелова и Марио Иванов привързаха розите и символично показаха как политиците трябва да полагат грижи във всяко начинание.

Мариана Бояджиева, която в 42-то Народно събрание беше сред най-дейните депутати, припомни, че тогава са били осигурени средства за изграждане на пътя между Царевец и Българско сливово. Освен това две улици в Овча могила са били напълно унищожени след порой и след това асфалтирани със съдействието на Мариана Бояджиевa.

Затова и много от хората се спираха да разговарят с нея, а 18-годишни момичета споделиха, че обмислят да дадат за пръв път своя глас за „БСП- Обединена левица“.

Кандидатите за народни представители се срещнаха и с партийния актив в града. Председателят на БСП в крайдунавския град София Вергилова-Георгиева припомни, че все още българите пият горчивината от неуспешните политически кабинети през последните години и призова повече свищовлии да дадат своя глас за лявото обединение, която в момента е единствена алтернатива на устремените към Народното събрание десни партии.

Мариана Бояджиева представи силната листа с номер 28 и изрази увереност, че кандидатите за народни представители ще бъдат припознати от повече избиратели.

„За мен е голяма чест и отговорност да водя тази листа. Ключовата дума в тази кампания и изборите е, че ние се явяваме в широк формат на коалиция, в която влязоха почти всички леви партии. Когато сме заедно,  сме по-силни. Вторият важен момент е, че БСП беше първата политическа сила, която предложи своя предизборна програма. Фокусът е социалната политика, здравеопазване, пенсии, образование, икономика“, сподели пред всички Мариана Бояджиева.

Svishtov

След нея думата взе и местният кандидат от Свищов в листата – Йордан Нейков. Той припомни, че се навършват 50 години от първата копка на автомагистрала „Хемус“, която и до днес не е построена. По думите му българите заслужават сериозно отношение на своите политици към проблемите на цялото общество.

„Често ходя към София и там постоянно виждам много строежи. Защо няма хора, които да работят така, че да насърчат предприятията да разкриват мощности и в малките населени места. За мен това е лична кауза. Аз искам да видя парламент и депутати, които активно да предлагат мирни решения, най-малкото да има диалог“, сподели Йордан Нейков.

За да подкрепи листата на място пристигна и председателят на „Изправи се България“ Мая Манолова, която е част от „БСП- Обединена левица“. Тя беше категорична, че след изборите социалистите няма да влязат в коалиция с ГЕРБ или двете формации на Доган и Пеевски.

„Десният фанатизъм няма да оправи ситуацията в България. Няма да предложи решения и няма да извади България от батака, в който се намира. Левите хора сме всички ние, обикновените хора, работещите хора, малките производители, семействата с деца, всичко това сме левите хора. И за разлика от десните лидери ние показахме, че можем да преглътнем егото и да направим крачка в страни от листите“, обърна се към всички  Мая Манолова.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Източник: veliko-tarnovo.net

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!