BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRomanian
Facebook

„БСП за България“: „Ние сме единствените, които не отстъпват от своите обещания“

петък, 10 май, 2024, 22:06ч.

DSCN8887

С честване на 133 г. от провеждането на Първата социалистическа сбирка откри предизборната си кампания „БСП за България“ във Велико Търново. По традиция това стана пред паметника на Димитър Благоев и Никола Габровски в парка „Габровски“ в старата столица пред стотици членове на партията и симпатизанти.

За пръв път Великотърновска област има двама представители в листата с кандидати за членове на Европейския парламент. Това са Христо Кавалски, председател на Общинския съвет в Павликени 2019-2023 г., който е под номер 11 в листата, и икономистът и общински съветник Красин Каракоцев под номер 16.

Водач на листата на БСП за парламента за 4-и МИР – В. Търново е Атанас Зафиров, който бе народен представител вече в 7 парламента, бивш председател на Комисията по отбрана, Комисията за контрол на специалните служби, зам.-председател на парламентарната група. Втора е досегашният народен представител Валентина Димова от Полски Тръмбеш, а трети – Христо Кавалски. Четвърта е Цвета Галунова от гражданската квота, шампион по шахмат и бивш депутат. Петата позиция е за председателя на БСП – В. Търново и журналист Михаил Михалев, а шестата – за Емилия Иванова от Горна Оряховица. Седми е инж. Мартин Янев, осма – София Борисова-Вергилова от Свищов, девета – Мария Мачковска-Русинова, десети – Петко Прокопов от В. Търново. Под номер 11 е най-младият кандидат в листата – 24 годишният Иван Иванов от Лясковец, 12-и е Антим Бижев, 13-а е Радина Попова, следвана от Никол Григорова, Венцеслав Георгиев и полк. доц. Захарин Марков.

Празникът започна със слово на областния председател на партията Мариана Бояджиева, която припомни за провеждането на Първата социалистическа сбирка и пожела на кандидатите в предстоящата кампания много сила, енергия и ползотворни срещи с избирателите.

„Залогът на тези избори е огромен – освен съдбата на България, ние решаваме и съдбата на Европа, защото тези два процеса са свързани. Нашият политически опонент е ГЕРБ и моделът Бойко Борисов, но нашият враг е бездушието и нежеланието да се гласува, които водят до уродливи форми на управление. Гласувайте със сърцето си, но и с разума – за хората, които са доказали, че не отстъпват от своите обещания: БСП и нашите коалиционни партньори!“, обърна се към хората водачът на листата Атанас Зафиров.

„Нашите политически опоненти вече 34 г. не успяват да премахнат единствената пречка за своите олигархични намерения за унищожаване на българския народ. Тази пречка за тях е Българската социалистическа партия. Няма да успеят! Те ви говорят за растежи и политики, но никога няма да говорят за Човека, защото за тях хората не са важни“, заяви в словото си Михаил Михалев. Изключително емоционален бе моментът, в който той подари цветя за рождения ден на 91-годишната Недялка Костова, която не можа да сдържи сълзите си.

„В последно време в България изключително трудно се живее заради арогантността на управляващите. Не позволявайте никой да отнеме доверието ви! Ние от БСП сме единствени, които поставяме на първо място хората“, заяви Валентина Димова. „Като представител на младите хора искам да допринеса социалната кауза да стигне до тях и това ще бъде моята мисия. За мен политиката има смисъл само в тази си част, в която носи полза на хората“, каза Цвета Галунова.

За настроението на всички се погрижиха с изпълненията си група „Пролет“ от читалище „Светлина“ и певицата Ирена Трайкова, като по традиция откриването на кампанията на БСП завърши с емблематичната „Една българска роза“ и поднасяне на цветя пред паметника на Димитър Благоев и Никола Габровски.

„Ние винаги си поставяме реалистични цели, а за Велико Търново те са минимум два мандата. 24 % от гласовете с номер 24 – това също е реалистична цел“. С тези думи на водача на листата Атанас Зафиров „БСП за България“ тръгна към своите срещи с хората.

Източник: veliko-tarnovo.net

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!