BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Болницата в Г. Оряховица с втора модерна ендоскопска зала

четвъртък, 1 авг., 2024, 18:14ч.

453742828_26707868468811754_8606113667025448861_n

Втора модерна ендоскопска зала функционира от началото на юли в Първо вътрешно отделение в болницата в Горна Оряховица. Звеното бе разкрито заради увеличения брой пациенти с гастроентерологични заболявания и болести на панкреаса, като тя позволява на екипа да извършва по-голям брой процедури.

„Новата зала поема извършването на всички процедури под ехографски контрол, които изискват еднодневен престой на пациентите в отделението. Тя е оборудвана със съвременна апаратура, последен модел на японската марка „Еталон“, един от лидерите в ендоскопиите. С нея се извършват изследвания на хранопровод, стомах, черво, черен дроб и панкреас“, обяснява д-р Илко Костурков, началник на Първо вътрешно отделение.

Той уточнява, че всички процедури под рентгенов контрол продължават да се извършват преобладаващо в първа ендоскопска зала, като това разпределение позволява на екипа да работи в още по-тясно сътрудничество с всички клиники и болнични отделения в страната. С наличието на две оборудвани зали времето за изчакване на пациентите е съкратено.

Отделението в момента е единственото в лечебните заведения от Централна Северна България, което е с две ендоскопски и две ехографски зали.
„С откриването на новата зала отделението осигурява затворен цикъл от навременна, специализирана и достъпна медицинска помощ в областта на гастроентерологията, хепатологията и болестите на панкреаса. Това е уникална възможност за пациентите от региона да получават високоспециализирана диагностика на локално ниво и адекватното им насочване към центрове за последващо лечение при необходимост“, обобщава д-р Костурков.

Източник: veliko-tarnovo.net

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!