BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Благовеста Факирова със специална награда от МВР за граждански принос

вторник, 19 Дек., 2023, 18:19ч.

Nagrada1

Благовеста Факирова получи специална награда за граждански принос по време на 30-о юбилейно издание на церемонията „Полицай на годината“, организирана от МВР и Фондация „Доверие и закрила“. Отличието е за дългогодишния принос на Факирова за успешната работа между Община Велико Търново, МВР и Областната дирекция в старата столица, пожарната и неправителствения сектор.

Примери за това са проектът „Детска лятна полицейска академия“, изградените в с. Балван и с. Ресен центрове за превенция и спорт с тематични площадки по пътна безопасност, противопожарна безопасност, реакция при бедствия и аварии и др. Благодарение на съвместната работа между местна власт, държавни институции и НПО всяка година стотици деца от община Велико Търново получават ценни практически знания за движението по пътищата, действията при пожар, опазването на околната среда и др.

Nagrada2

В церемонията се включиха и ученици от центровете за работа с деца и младежи в Ресен и Балван, които представиха инициативата „Детски протест на пътя“, реализираща се в рамките на Детската лятна полицейска академия срещу пътния травматизъм.

Сред гостите на церемонията бяха кметът на Велико Търново Даниел Панов, кметовете на с. Ресен и с. Балван Радослава Иванова и Недьо Георгиев, вътрешният министър Калин Стоянов, главният секретар на МВР Живко Коцев и др.

Благовеста Факирова е почетен гражданин на Велико Търново, председател на Дарителско сдружение „Св. Иван Рилски“ и професионалист, който не спира да работи за малките населени места в общината.

Източник: veliko-tarnovo.net

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!