BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Ангел Янчев: Подписката на учители срещу обнародвания училищен закон очевидно е вдъхновена, организирана и разпространена от мениджър на “Заедно в час”

Ангел Янчев (3)

Народният представител от “Възраждане” Ангел Янчев осветли влиянието на фондация “Заедно в час” при организирането на подписка на учителите срещу промените в Закона за предучилищно и училищно образование, които забраняват пропагандата на нетрадиционна сексуална ориентация в българските училища и детски градини.

“Наслушах се на телевизионни коментари от “експерти”, които не знаели какво е пропаганда. В речника на българския език на БАН има три много ясни определения. Споделих едно от тях преди два дни, заедно с алтернативна дефиниция на Илон Мъск. Критикуват законовото определение на “нетрадиционна сексуална ориентация”, без да знаят, че спорят с дефиницията на Енциклопедия Британика.

Определената като “Списък на Възраждане” подписка на учители срещу обнародвания училищен закон беше вдъхновена, организирана и разпространена от мениджър на “Заедно в час”. “Заедно в час” е образователното подразделение на фондация “Америка за България”, която е агент за влияние на Държавния департамент на САЩ.

Организаторът на петицията – учителят Борис Илиев, благодари публично за събирането на подписите освен на Гергана Ефремова от “Заедно в час” и на народния представител от ПП-ДБ Манол Пейков.

Последният е един от 25-мата от ПП-ДБ, които проспаха дебатите за училищния закон, но пък на 16 август внесе искане за поставяне на камери в асансьорите и коридорите на НС и дойде да се бие в сектора на “Възраждане”.

От “Възраждане” последователно отстояваме забраната за пропагандиране на нетрадицонната сексуална ориентация в детските градини и училищата в две народни събрания. Нашите аргументи съвпадат напълно с тези на Светия синод на Българската православна църква, подкрепени са от Синдиката на българските учители, Главното мюфтийство и огромната част от българското общество.” пише Ангел Янчев в социалната мрежа и прилага снимка, доказваща връзката на дъщерната на фондация “Америка за България”, фондация “Заедно в час” с подписката на учителите организирана от учител, с усилията и на мениджър от дъщерната на “Америка за България” Фондация “Заедно в час”.

Ангел Янчев_снимка ФБ

Източник: veliko-tarnovo.net

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!