BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Четири общини в областта влязоха в оранжевата зона по заболеваемост от Covid-19

ОСЕЗАЕМ СПАД НА НОВИТЕ СЛУЧАИ НА КОРОНАВИРУС ОТЧИТАТ ЗДРАВНИТЕ ВЛАСТИ В ОБЛАСТ ВЕЛИКО ТЪРНОВО. Намаление на инфектирани се наблюдава в целия регион, а общините Елена, Златарица, Стражица и Сухиндол влязоха в оранжевата зона по заболеваемост, където заразените са между 100 и 200 на 100 000 население. Останалите населени места продължават да са в обхвата на червената зона. В Павликени и Полски Тръмбеш ситуацията остава най-сериозна, тъй като там диагностицираните възлизат на над 300 на 100 000 души.

Пациентите с коронавирус, които са настанени в лечебни заведения в областта, са 136, което означава, че малко повече от половината разкрити болнични легла за инфектирани вече са свободни. Засега обаче не се предвижда трансформирането на т.нар. ковид отделения в предишния им профил, тъй като през януари се очаква навлизането на варианта „Омикрон“.

Към понеделник на домашна терапия са 626 лица, а под карантина са поставени 1083 души.

По данни на Единния информационен портал до момента са поставени 91 240 дози ваксини, а със завършен имунизационен цикъл са 23,27% от подлежащото на ваксинация население в областта на и над 12 години. С поставена бустерна доза са 4865 лица в региона.

Галина ГЕОРГИЕВА

Източник: Вестник Борба

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!