BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Четирима са мераклии за директорския пост на НАП – Велико Търново

Обявената заплата за поста е 4700 лв.

Четирима кандидати бяха допуснати до писмения изпит за поста директор на ТД на НАП – Велико Търново, която покрива 7 области в Централна Северна България от старата столица до Видин. Той се проведе на 17 юни, но резултатите още не са обявени на страницата на приходната агенция. До изпита стигнаха Галина Николова, Деян Момински, Светлозар Киров и Хрисимира Витанова. Всеки от тях отговаря на едно от основните изисквания – дългогодишен професионален опит.

Галина Николова, първата от посочените кандидати, е бивш директор на териториалната дирекция. Юристката Хрисимира Витанова е в структурата на НАП от 2013 г., като години наред е юрисконсулт там. Участва и в местните избори през 2019 г. за общински съветник като едно от новите лица на ГЕРБ тогава. Деян Момински наскоро се включи и в конкурса за директор на дирекция „Разследване на особени случаи“ в Централното управление на НАП. Последният кандидат, Светлозар Даринов Киров, е главен юрисконсулт в агенция „Държавна финансова инспекция“.

Мераклиите за поста правиха разработка на управленска тематика, както и попълваха тестове за личностните си качества. Вторият етап вече е интервюто с тези, които са се представили добре на писмената работа. А заплатата на директора съответства на всичките му големи отговорности и е в размер на 4700 лв.

Предишният шеф на ТД на НАП – Велико Търново, Ивайло Здравков беше уволнен през април тази година и на негово място до провеждането на конкурс бе назначена Хрисимира Витанова.

Паралелно с този конкурс се провежда и друг – за зам.-директор на териториалната дирекция във Велико Търново. Изискванията към кандидатите са да бъдат магистри по право, икономика, стопанско управление или с друго подходящо висше образование, поне 7 години професионален опит и V старши ранг на държавен служител. Основната заплата на зам.-директора е 3430 лв., а срокът за подаване на документите за кандидатстване е 27 юни.

Ана РАЙКОВСКА

Източник: Вестник Борба

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!