BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Четвъртокласници от ОУ „Патриарх Евтимий“ разгледаха Съдебната палата

четвъртък, 10 юни, 2021, 08:25ч.

DSC_0447m

Ученици от групата за занимания по интереси „Болярче“ към ОУ „Патриарх Евтимий“ посетиха Съдебната палата във Велико Търново. Техен любезен домакин бе Окръжният съд. Малките посетители разгледаха съдебните зали и се запознаха с ролята на съдията, прокурора и адвоката в съдебния процес. От кратка презентация четвъртокласниците научиха подробности за историята на Съдебната палата във Велико Търново, за ролята на шестте съдебни институции, разположени в сградата и за работата на отделните служби към Великотърновски окръжен съд.

Децата получиха информационни брошури, изготвени в рамките на образователната програма на Висшия съдебен съвет и Министерство на образованието и науките „Съдебната власт – информиран избор и гражданско доверие. Отворени съдилища и прокуратури“, както и Конституция на Р България.

Основна цел на групата за занимания по интереси „Болярче“ към ОУ „Св. Патриарх Евтимий“ е чрез посещения на исторически и културни забележителности и обществени сгради във Велико Търново, децата да се запознаят с българската история и с гражданските задължения на съвремието.

Източник: veliko-tarnovo.net

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!