BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Цветанов и Москов: Ще свалим цената на тока със собствени енергийни източници

Национално обединение на десницата


Енергийната зависимост на България от Русия е резултат от политическите решения на всички управляващи досега

Лидерите на национално обединение на десницата представиха пред медии и симпатизанти в Пазарджик трайно решение на енергийната криза в България. Те са категорични, че завършването на каскадата „Горна Арда“ и водната централа Никопол – Турну Мъгуреле могат значително да увеличат енергийната независимост на България и да  гарантират чувствително намаляване на цената на тока в страната ни. Лидерите на Национално обединение на десницата заявяват, че при наличие на политическа воля още от началото на февруари 2022 г. може да влезе в експлоатация газопроводът Комотини – Стара Загора. По този начин България ще получава директно газ от Азербайджан, много по-евтин от руския.

Москов и Цветанов са подготвили официален документ от името на Национално обединение на десницата, който ще изпратят до президента и министър-председателя с настояване двата  проекта  – каскадата „Горна Арда“ и водноелектрическата централа Никопол – Турну Мъгуреле да залегнат в Плана за възстановяване и устойчиво развитие на България, който правителството представя пред Европейския съюз. И двата проекта отговарят на условията на Зелената сделка и функционирането им няма да замърсява околната среда и ще намали въглеродния отпечатък на страната ни.

Лидерите на Национално обединение на десницата обвиняват всички управлявали до момента политически сили, че със замразяването на каскадата „Горна Арда“ и строежа на водноелектрическа централа Турну Мъгуреле са обслужили интереса на Кремъл като са гарантирали пряката енергийна зависимост на България от Русия, което е една от основните причини за високите цени в момента.

Непосилните цени на тока и газа са вследствие на целенасочената и последователна политика на европейската и българската левица да не се добиват енергоизточници в рамките на Европа. Резултатът е – липса на достатъчно горива и скъп внос от Русия, обясняват лидерите на КОД и Републиканци за България. В момента всяка наша сметка за ток е повишена със 160 лв. заради политическия данък върху въглеродните квоти, въведени от левицата в Европа и България, към която с решенията и поведението си се прикрепи и ГЕРБ. Национално обединение на десницата дава работещо, трайно дясно решение, което да направи достъпни цените на тока и да гарантира енергийна независимост на България.

 

Източник: veliko-tarnovo.net

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!