BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Художник направи красиво мозаечно пано на входа на ясла „Мечо Пух“

На входа на детска ясла „Мечо Пух“ бе открито красиво мозаечно пано с името „Светът на детската рисунка“.

Авторът на творбата е Калин Михов, който е дипломант във Факултета по изобразително изкуство на ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“. Самият проект е дипломната работа на твореца и е част от инициатива на Община Велико Търново, чиято цел е да се даде шанс на младите творци и да се облагородят детските учебни заведения в областта.

Емоцията на всеки, който погледне паното, е положителна. Радваме се, че успяваме да създаваме усмивки, дано всяка една сграда в този град придобие такъв облик“, сподели на кратка церемония по откриването директорката на яслата Павлина Рачева.

За подготовката и изработката на паното са били нужни около 5 месеца.

Да направя проект за детска ясла, за мен бе истинско предизвикателство, благодаря за подкрепата, която получих в лицето на преподавателите ми, както и на всички от ръководството на общината и детската ясла. Имах пълна свобода да избера какво да изработя. Радвам се, че преодолях първоначалното напрежение и се справих“, споделя Калин Михов.

Дияна ГАНЕВА

Източник: Вестник Борба

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!