BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

„Хензел и Гретел“ в афиша на Куклен театър ВЕСЕЛ

петък, 6 Дек., 2019, 12:24ч.

ХЕНЗЕЛ И ГРЕТЕЛ (1)

В съботния афиш на Куклен театър ВЕСЕЛ, на 7 декември от 11.00 часа в читалище „Искра” във Велико Търново, ще гостува „Хензел и Гретел“ – спектакъл на Драматично- куклен театър – Силистра. След успеха на силистренските кукленици с „Маша и Мечока”, това е поредното им участие през настоящия театрален сезон на сцената на Театър ВЕСЕЛ.

Постановката и сценарият на спектакъла „Хензел и Гретел“ по Братя Грим са дело на Илиян Иванов, сценографията и куклите – на Павлина Василева, а музикалното оформление и музиката на песните – на Георги Гарчов. В спектакъла участват Елена Кешишева и Станислав Георгиев. Режисьорското решение, атрактивната сценография и оригиналната музика въвеждат по неповторим начин зрителите във вълшебния свят на кукленото театрално изкуство.
В една далечна страна, в малка къщичка близо до гората, живеело семейството на беден дървар. Той имал две прекрасни деца. Момчето се казвало Хензел, а момичето – Гретел…

Любопитно е, че приказката пресъздава суровите нрави през Средновековието, когато в бедните райони е имало случаи да се изоставят деца, защото родителите не са били в състояние да ги изхранят. Трябва да се отбележи, че в първите издания на приказката именно майката на децата убеждава бащата да се отърват от тях, докато по-късно тя е заменена от мащехата, вероятно с намерение по такъв начин приказката да се приема по-добре.

Проектът за съботните спектакли за семейна публика на Куклен театър ВЕСЕЛ се реализира с любезната подкрепа на Община Велико Търново.
 

Източник: veliko-tarnovo.net

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!