BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

„Фолклор и класика с музиката на Георги Андреев“ ще представи „Симфониета“ – Враца, под звездите на Царевец

Концертът е част от афиша на „Сцена на вековете“

На 21 август от 21,00 ч. „Симфониета“ – Враца, ще представи на крепостта Царевец във Велико Търново проекта „Фолклор и класика с музиката на Георги Андреев“. Концертът, в който ще участват и гостуващи солисти, певци и музиканти от Националния фолклорен ансамбъл „Филип Кутев“, е част от афиша на VI летен фестивал на българските оперни театри „Сцена на вековете“.

На историческата крепост Царевец гостуващите музиканти и „Симфониета“ – Враца, ще дирижира композиторът Георги Андреев, който е и ненадминат майстор на гъдулката. Музикантите ще изпълнят негови авторски песни и пиеси, сред които „Аспарух“, „Крайдунавска“, „Виолира“, „Чичовата” и обичани народни песни.

Георги Андреев е главен диригент на Националния ансамбъл за народни песни и танци „Филип Кутев“, има зад гърба си множество пиеси за оркестър, за хорови и солови изпълнения.

Като подарък за публиката след края на концерта ще бъде излъчено аудио-визуалното шоу „Царевград Търнов – звук и светлина“.

Фестивал „Сцена на вековете“ 2021 продължава със спектаклите на Театрално-продуцентски център – Варна, на 26 август – операта „Вълшебната флейта“ от Моцарт, и мюзикъла „Човекът от Ла Манча“ на 29 август.

На 4 септември на Царевец ще е спектакълът „Поетите и музиката“ на Пловдивската опера, а финал на сезона ще постави Музикално-драматичен театър „Константин Кисимов“ с мюзикъла „Българи от старо време“ на 10 септември.

Летен фестивал „Сцена на вековете“ е най-успешният и дългогодишен културен проект на Община Велико Търново, който се реализира с подкрепата на Регионалния исторически музей и Общинска туристическа агенция „Царевград Търнов“. Музикалният форум е носител на престижния лейбъл „Европа за фестивалите. Фестивалите за Европа“ 2021 – 2022.

Източник: Вестник Борба

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!