BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Ученици от ПДТГ „Димитър Хадживасилев“ посетиха Община Свищов в Деня на българската община

По повод празника на българската община – 12 октомври ученици от ПДТГ „Димитър Хадживасилев“ посетиха сградата на Община Свищов и се срещнаха с кмета на града д-р Генчо Генчев. Единадесетокласниците от специалностите „Електронна търговия“ и „Организация на туризма и свободното време“ бяха придружени от директора на гимназията Лиляна Димитрова и своите учители по професионална подготовка Аделина Замфирова и Цветелин Борисов. На срещата, състояла се в Зала 1, присъства и секретарят на Общината Любомира Петрова, която беше подготвила по малка изненада за всеки от учениците. На продължилата близо час среща кметът на Свищов разговаря с младите хора, обясни им за функциите на различните власти в страната и изключителното значение за хората от тяхното добро взаимодействие. Генчо Генчев отговори на редица въпроси, свързани с местната инфраструктура, развитието на туризма и възможностите за инвестиции в общината, като обърна внимание на учениците и разговаря с тях по темата за вандалските прояви в обществото, които с общи усилия могат да бъдат минимизирани.

В края на посещението директорът на ПДТГ „Димитър Хадживасилев“ Лиляна Димитрова поднесе на кмета Генчев юбилейната книга на училището „130 години успешен старт в кариерата“ и благодарствен адрес към него, и служителите в Общината, по повод професионалния им празник.

ПРЕСЦЕНТЪР – ОБЩИНА СВИЩОВ

Източник: Вестник Борба

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!